Galatasaray, dün Şampiyonlar Ligi 3. maçında Bırussia Dortnund’a karşı son derece kötü bir futbol ortaya koydu ve sahadan 4-0’lık mağlubiyet ile ayrıldı.
 
Aslında her şey çok iyi gidiyordu. Hafta sonu derbide Fenerbahçe’ye karşı alınan  3 puan sonrası moraller oldukça yerindeydi. Tek yapmamız gereken Galatasaray’a yakışan oyunu sahaya yansıtmak ve yenilsek bile mücadele edip yenilmekti. Fakat dün akşam mücadeleyi bir yana bırakın sahada resmen yürüdük. Özellikle daha Hamit’in hazır olmadan ilk 11!de sahaya sürülmesi, bu maçta en çok lazım olacak hızlı  ataklara çıkmamızı sağlayacak Bruma ve Olcan’ın kadroya alınmaması, Pandev’in istenilen düzeye bir türlü gelememesi ve en önemlisi teknik direktör Prandelli’nin kendine güvenmemesi dünkü sonucu kaçınılmaz hale getirdi.
 
Yaşanan bunca olayın ardından belkide bizi şaşırtan olay kuşkusuz Prandelli ve Burak’ın maç sonu yaptığı açıklamalar olmuştur. Prandelli, ‘Bizim için Türkiye Ligi daha önemli derken Burak’ın, ‘Şimdi asıl hedefimiz olan Başakşehir maçına hazırlanacağız." Sözleri aslında bu maça daha çıokılmadan kaybedildiğini gözler önüne sermiştir.

Oysa ki belki de dün gecenin tek olumlu tarafı olan muhteşem Galatasaray taraftarının hazırlamış olduğu, efsanelerimizden Baba Gündüz’ün, Metin Oktay’ın ve Ali Sami Yen’in bulunduğu ve ‘Tarihinden gücünü al’ sloganının yer aldığı bu koreografinin bu güzel şovun ardından bu açıklamalar çok garip geldi. Öyle ki koreografide yer alan kurucularımızdan Ali Sami Yen’in ‘Amacımız Türk olmayan takımları yenmek’ vizyonu belli ki bu takımda halen oturmamış.
 
Şimdi önümüzde çok önemli bir Başakşehir maçı var (!) Umarım takımımız bu hayati maçı kazanarak taraftarına muhteşem bir hediye verir.