Başkan Dursun Özbek'in yardımcılığını yürüten Cemal Özgörkey, bu sezon pasif kaldı. Metin Öztürk ve Erden Timur'un arkasında kalan Özgörkey'in kulüpte forma ve store mağazalarıyla ilgili projeler yürütmesi bekleniyordu.

Sportif A.Ş Yönetim Kuruluna giremeyen 64 yaşındaki iş adamının sezon içerisinde istifa ettiği ancak Dursun Özbek'in bu istifayı kabul etmediği ortaya çıktı.

LİG BİTTİKTEN SONRA AFFINI İSTEYECEK

Özel işlerinden dolayı Galatasaray'a vakit ayıramayan Özgörkey'in sezon bittikten sonra affını isteyerek görevini bırakacağı belirtildi.

AHMET CEMAL ÖZGÖRKEY KİMDİR?

1959 İzmir doğumlu Cemal Özgörkey, orta öğrenimini İzmir Saint Joseph, lise eğitimini 1979 yılında Galatasaray Lisesi'nde tamamladıktan sonra 1984 yılında ABD Atlanta'da Oglethorpe Üniversitesi Uluslararası Finans Bölümü'nden mezun oldu.

İş hayatına 1984 yılında Özgörkey Grubu'nun Coca-Cola yatırnmnda pazarlama teşkilatı bünyesinde kurulan Pre-Mix Departmanı Müdürü olarak başladı.

Halen aktif iş hayatını Özgörkey Holding Yönetim Kurulu Onursal Başkanı olarak sürdüren Cemal Özgörkey, aynı zamanda 2009 yılından bu yana meyve yetiştiriciliği ve konsantre meyve suyu üretimi alanlarında faaliyet gösteren Anadolu Etap Tarım ve Gıda Ürünleri San. ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili görevini yürütmektedir.

Mauro Icardi'den Simge Sağın'a sürpriz hediye Mauro Icardi'den Simge Sağın'a sürpriz hediye

2008 ve 2010yılları arasında Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi ve Galatasaray Pazarlama AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı görevlerini üstlenen Cemal Özgörkey, halen Galatasaray Spor Kulübü Genel Kurul Üyesi, Galatasaraylılar Yardımlaşma Vakfı üyesi ve Galatasaraylılar Derneği üyesi olarak Galatasaray camiasına hizmet vermeye devam etmektedir.·

1972 ve 1994 yılları arasında lisanslı binicisi olduğu İzmir Atlıspor Kulübü'nde 1991 ile 1996 yılları arasında Başkanlık görevini yürüten Cemal Özgörkey, halen kulübün Onursal Başkanları arasında yer almaktadır. Ege Genç İşadaınları Derneği (EGİAD) kurucu üyeliğinin yanı sıra, İstanbul Atlıspor Kulübü üyesi, Oglethorpe Üniversitesi Yönetim Kurulu Üyesi, Nevzat Özgörkey Çevre ve Su Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve Defne-Muhtar Kent Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi olarak sivil toplum faaliyetlerini sürdürmektedir.

2007 yılından bu yana Brezilya Antalya Fahri Konsolosluğu görevini sürdüren Cemal Özgörkey, Brezilya Federatif Cumhuriyeti Hükümeti tarafından 17 Ekım 2017 tarihinde en prestijli devlet nişanlarından biri olarak kabul edilen ve Brezilya Federatif Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı'nı simgeleyen "Comendador" (Kumandan) derecesinde "Barao de Rio Branco" yüksek liyakat nişanı ile taltif edilmiştir.

Elif Özgörkey ile evli olup Cem adında bir oğlu vardır.

(Fotospor)