Bugün tekrar yakaladığımız 2000 ruhunun bitişini izledik. Bugün biz yenilse de alkışlanan Fatih Terim'in takımının bitişini izledik. Biz son üç sezondur her kaybettiğimiz maçta geleceğe dair endişe yaşamazken bu maçta umutlarımızı kaybettik. Umutlarımızı neden kaybettik? Üç sezonda üç hoca değişikliğinde bulunan bir yönetim başarılı bir yönetim değildir. Burada çıktığı ilk maçta en azından 120 dakika skoru koruyan Prandelli'yi suçlamak futbolun kurallarına ters düşer. Kadro tercihlerinde bir taraftar ve yazar gözüyle eleştiride bulunabilirim ama çıktığı ilk maçta ve derbi maçında 120 dakika skoru koruyan bir hocaya oyuncuların bu vurdumduymazlığı varken başarısız diyemem. Bir ailede çorbaya bir kişi tuz atmaz herkes atar. Muslera aldığı para için taraftarı için kendini harcıyorsa kusura bakma sende biraz özveri gösterip o penaltıyı atacaksın. Penaltıyı atamıyorsan maç içinde bunu affettirecek performansı sergileyeceksin. 

Bu takımın savunma hattı belli, bu takımın savunması Ujfalusi gittiği günden beri topu oyuna sokacak ve defansı kordine edecek stoper açığı yaşıyor. Yaşıyor yaşamasına ama her alınan savunma oyuncusu yetersiz veya uyum sağlayamayan oyuncular. İlk olarak Cris bu mevki için hem yaşlı hem uyumsuz bir transfer oldu. Ardından gelen Dany bir maç iyi iki maç kötü! Son transfer Chedjou her ne kadar kapasite sahibi olsada kesinlikle ikinci adam. Bize ikinci adam değil son adam ve oyunu geriden kontrol edebilecek bir stoper lazım. Yönetim savunma ve forvet oyuncusu sözü verdi mi? Verdi. O halde birde yerli sağ bek sözü versin Tarık Çamdal artık bu formayı giysin! Geldiği günden beri takip ettiğim ve kapasiteli olduğunu düşündüğüm Veysel bir iki pozisyon harici tel tel döküldü. Rekabet olmayan yerde başarı olmaz kardeşim! Veysel'i alternatifi kim? Sabri neden bu takımda oynamasın? Sabri oynamıyorsa neden Tarık alınmıyor biri bize anlatsın! İleri uçta her zaman başımızın üstünde yeri olan Burak, biz iyi gün taraftarı değiliz ama bu adamın alternatifi nerde? Umut mu? Ellerinde olsa Umut'u bugün yollarlar oynatmadığı adamı kim tutmak ister? Burak iyi güzel topçu faydası ve bize kazandırdıklarını tartışan çok konuşmasın, sussun. Bu adama hiç mi alternatif lazım değil biz Drogba gibi bir oyuncuya sahipken alternatif forvet alınmasını tartışıyorduk Drogba gitti yerine başkası bile gelmedi ve Süper Kupa maçına çıkıyoruz. Prandelli'yi tebrik etmek lazım en azından bu savunma ile skoru korudu! Bu saatten sonra alınacak sağ bek Tarık olmazsa gelecek forvet Şampiyonlar Ligi görmüş olmazsa bu taraftarın yüzüne bakmaya yüzünüz olmaz!  

Biz bir maçı kaybederken umutlarımızı kaybetmek istemiyoruz. En önemlisi ruhumuzu, duruşumuzu kaybetmek hiç istemiyoruz. Bugün sahada ruhunu ortaya koyan Muslera, Semih ve Olcan Adın'dır. Yeni gelen Olcan kadar en güvendiğimiz isimler olan; Melo, Selçuk katkı göstermedi. Bize tatilden hazır döndü denilen Sneijder ikinci yarı soyunma odasının yolunu tuttu. İyisiyle kötüsüyle bugün sahadaki kadrodaki her oyuncu bizim oyuncumuzdur eleştireceksek bizler eleştiririz yazacaksak konuşacaksak biz konuşuruz. Melo, Selçuk bugün eleştirilir Burak bugün eleştirilir ama bu eleştiri saygı çerçevesinde olur onun bizim ağabeyimiz olduğu unutulmadan olur. Bizim oyuncumuzun kullandığı gol sevincini öne sürerek kimse hakarette bulunamaz. Felipe Melo karakterli bir insandır, ona bu hakareti yapan ise dağdan insin, bal yesin!

Malum iki oyuncunun dokunululmazlığının kaldırılması dileğiyle! Çünkü sol taraftan üçüncüsü geliyor, ikisinin rezaleti Türk Futboluna yetip artar!

Bünyamin Mert Bürtek