Her sezon geleneksel olarak söylenen sözler vardır. Sezon başı daha yeni başladık takım oturmadı, sezon ortası hava şartları çok kötü, sezon sonu artık 3 puan önemli iyi oyun beklenmez. Bu savunma mekanizmaları zaman zaman doğru olabilir fakat dünkü maçın oyun olarak savunulacak tarafı yok. Seyircisizlik bahanesi de son derece yanlış. Galatasaray 2007-2008 sezonunda şampiyon olurken 6 maçını seyircisiz oynadı.. 4 galibiyet 2 beraberlik vardı. O zamanı hatırlarsanız puan kayıpları yaşarken bile biz oynadığımız oyunu tarif edebiliyor, yorumlabiliyorduk.

 

 

Son saniyede büyük bir piyango golü geldi diye düşüncelerimizin değişmememesi gerekir. Beşiktaş maçında da üretken bir oyun yoktu. Bu hücum eksikliğini fazla mücadele ile bir yere kadar kapatan ama yine 3-4 net pozisyon veren Galatasaray dün kupanın rehavetini de üzerine ekleyince yorum yapılması çok zor bir oyunu hepimize izletti. Karabük Takımı bizim analizimizi çok net yapmış. Kanatlardaki Sinan ve Bruma alan ve gidiş yolu bulamayınca duran top dışında bir B planı ortaya çıkmadı. Eren Derdiyok geçen sene rakip stoperlerden daha çok hava topu kazanan bir oyuncuydu Kasımpaşa’da. Çözüm bulamazken yüksek topa dönmeyi 90+ 4’te hatırlamak yine çok ilginçti. Karabükspor pozisyon üstüne pozisyon bulurken Muslera takımı dirençli tutmaya çalışıyordu kurtarışlarıyla.

 

 

 

İkinci yarı biraz daha mücadele etme çabasını izledik. Linnes’i devre bitmeden çıkardı Hoca. Bu değişiklik aslında herkese bir mesajdı. Klasik 4-4-2’ye dönüş yine fayda vermedi. Yasin girdikten sonra, Tolga 70’ten sonra iyi oynamaya başlayınca rakip sahaya yerleşir gibi oldu Galatasaray. Tabii bu arada Karabük skoru koruma pskolojisine girdi. Yasin ile, Chedjou ile pozisyonlar bulduk ama boş kaleye kaçıran yine Karabükspor. Son saniye golünde bile kaç tane gereksiz pas oldu. Eren kendisine gelen tek topu golle sonuçlandırdı.

 

 

Tehlike çanları falan çalmıyor. Ciddi ciddi ben burdayım diyor. Yeni transferlerin takıma çabuk etki etmesi şart. Her zaman bu kadar şans olmaz. 9 yaşında yaralı çocukların’’ ben ne yaptım’’ demediği, ülkemiz için sağlıklı günlerde spor konuşmak dileğiyle.