Cumartesi günü Galatasaray Vakıfbank voleybol maçı için Ankara'ya gittim. Uzun zamandır hem Ankara'ya gidememiş olmak hemde Ankara'da maça gidememiş olmak beni bu yola sürükledi. Sessiz sakin bir gün geçiririz herhalde diye düşünüyordum çünkü sporumuzda halkımızın gösterdiği ilgi olarak voleybolun ilgi sıralaması futbol ve basketboldan sonra 3.sırada. Çok geçmeden düşüncemde yanıldığımı gördüm. Ciddi bir kalabalık karşımıza çıktı hatta salona girebilmek bayağı zamanımızı aldı. Bu sefer''Galatasaray geldi sonuçta ve Galatasaray tarafının kalabalık olması normal''derken içeri girince bir ters köşe daha oldum. Vakıfbank tarafı da tamamen doluydu. Sonra salonda öğrendim ki Ankara'da böyle voleybol maçları olunca ilgi hep yoğun oluyormuş. 


Voleybol maçında salonun tamamen dolu olmasının yanında basketbola da ilginin arttığını görmek mümkün. Demekki futbolda insanların içine sinmeyen bir şeyler var. Sene başından beri passolig mevzusu ile başlayan kaos  Fenerbahçe'nin yaşadığı olaydan sonra''failler bulunmazsa maçlara çıkmayacağız''tehtidiyle tavan yaptı. Maçlar bu hafta oynanmadı, 1 hafta ertelendi. Bu hafta maçlar olsaydı Fenerbahçe maça çıkmayacaktı gibi garip bir durum oldu. 1 hafta erteleme gerçekten çözüm oldu mu olmadı mı şüpheli çünkü daha olay tazeyken Beşiktaş hentbol takımı hakkında da hoş olmayan bir haber geldi. Hepimiz şampiyonluk yarışını değil Feenerbahçe oynayacağı maça çıkacak mı diye konuşuyoruz. Maalesef futbol tarafımızda belirsizlik hakim.


Basketbolda Ligimizde herkes herkesi yeniyor. Geçen hafta Eskişehir Basket'in Anadolu Efes'i yendiği maça gittim muazzam maç oldu. Euroleague'de son 16'da 3, son 8'de 2 Türk Takımı var. Eurocup'ta Banvit yarı final yaptı, Euro Challenge'da Trabzonspor final four dörtlü finaline ev sahipliği yapacak. Bayan basketbolda geçen sene bugün Galatasaray Euroleague Şampiyonu oldu finalde yendiği takım Fenerbahçe, bu sene bu sefer çeyrek finali bu 2 takım oynadı. Milli Takımlarda Erkekler Dünya Kupasında ilk 8 yaptı,kızlar ilk 4 yaptı. Voleybolda da hep başarı haberleri geliyor. Biz futbolda Milli maç öncesi birbirimizi yemekten Milli Takım konuşamıyoruz.



Biz genel olarak spor yapmayı sevmeyiz ama spor izlemeyi severiz. Bu kadar kısa zaman içerisinde futbolda ve diğer branşlarda gelinen noktaların insanlar farkında. Bayan voleybol maçı full doluyor ama bir Futbol Süper Lig maçı çok önemli bir maç olunca anca doluyorsa burada futbol adına büyük problem yaşıyoruz demektir.Geçmişte hiç hakem hatası yoktu sanki veya Şampiyonluk kazanılıp kaybedilmiyordu sanki! Biz Uefa Kupası'nı kazandığımızda Fenerbahçeli, Beşiktaşlı insanlarla beraber kutlama yaptığımızı ben hatırlıyorum. Her kulübün Avrupa maçında herkes tek yürek olurdu, şimdi bir kulüp diğer kulübe'' köy takımı diye nitelendirilen takıma elendiniz''diyebiliyor mesela. 


Diğer branşlarımızdaki pozisyona futbolda da gelmek en büyük dileğimiz. Futbolda 1 haftamız boş geçti. Bu kaos kısa zamanda çözülecek bir kaos olmasa da nasıl bir sezon sonu olacağını gerçekten çok merak ediyorum.