Maçın birkaç cümle ile özetini Akhisarspor Teknik Direktörü Cihat Arslan yaptı aslında. Erken gelen golün kendileri için avantaj olmadığından söz etti. Gerçekten öyle oldu. Galatasaray maça yine geçen haftaki gibi uyuyarak başlamıştı.Soğuk bir duş gerekiyordu, o duş gol yeme ile gerçekleşti ve Aslan uyandı. Geçen haftadan daha kötü oyun olma şansı yoktu ama beklentinin üstünde bir 2.hafta maçı geçirdik. Hafta içini Galatasara çok iyi değerlendirmiş. Pas alışverişleri ve kanat organizasyonları çok sık denendi. Sneijder ve Selçuk hücumdaki istediklerini daha iyi yapabilselerdi maç ilk yarı kopabilirdi. Sneijder’in ısrarla golle buluşmak istemesi bazı önemli atakları öldürdü. Eren’i golle buluşturarak bu açığını kapattı. Eren gol bölgesinde topla doğru şekilde buluşursa bu sene gol krallığına gider. Her hareketi bilinçli yapıyor.

 

 

Hücum organizasyonlarının pozisyona dönüşmediği anlardaki sorun Eren’in boşalttığı alanlara geriden veya kanatlardan giren oyuncuların olmamasıydı. Böyle santraforlarla oynamak orta saha oyuncuları için büyük avantajdır. Örnek vermek gerekirse Elmander varken Selçuk ve Melo orta saha oyuncuları olarak toplam 20 golün üstüne çıkmışlardı ilk senelerinde. Savunma sıkıntıları devam ediyor ama dün daha az pozisyon vermemizi sağlayan neden ise çıkarken top kaybı çok yaşanmadı. Daha düzenli oyun olunca, fazla topu ayakta gevelemeyince ciddi top kayıpları da azaldı. 1-0’dan sonra Rodallega daha tehlikeli bir hale gelmişti fakat oyunun öyle gelişmesine topa sahip olarak engel olduk.

 

 

 

Büyük takımlara karşı iyi oynadığınız dakikalarda şuurunuzu kaybedip gol atmaya giderseniz cezanızı keserler. Eren’in çıkmak zorunda kalmasıyla maçın kritik bir hal aldığı durumda Akhisar öne geçecek pozisyonlar buldu. Buradaki Josue ile beraber 4-6-0 dizilişinin ekmeğine Akhisar yağ sürdü ve ailecek gol atmaya gelmeye başladı. Hızlı hücumda bir numaralı silah Bruma hataları affetmeyen isim oldu 1 gol 1 asistle. Muslera Chedjou tarafından sakatlandıktan sonra biraz bocaladı. Onun dışında yine iyiydi.

 

 

Üst üste 2 maç kazanmak pskolojik olarak önemliydi. 1 forvet ve 1 orta saha takviyesinin de olacağını düşünürsek ligi Galatasaray’ın ligi taşıyacak bir kadrosu olur.