Galatasaray'ın efsaneleri arasına girmeye aday futbolcusu Didier Drogba'nın performansı göz doldurmaya devam ediyor. Son olarak Süper Kupa finalinde takımına zaferi getiren golü kaydeden 35 yaşındaki futbolcunun performansı parmak ısırtıyor.

Geçtiğimiz sezon Galatasaray formasıyla çıktığı ilk maçında golle tanışan ve o sezon takımına ciddi bir katkı sağlayan Fildişi Sahilli yıldız, bu sezonda kaldığı yerden devam ediyor. Yeni sezon hazırlıkları kapsamında birçok karşılaşmada ilk 11'de kendine yer bulan Drogba, sahadaki liderlik özellikleriyle de takım arkadaşlarına artı motivasyon kaynağı oluyor. Şimdiden Galatasaray'a hem maddi hem de manevi katkısıyla taraftarın gönlünü fetheden Drogba, bu sezona da çok iyi bir başlangıç yaptığı söylenebilir. 

35 yaşında olmasına rağmen sahada basmadık yer bırakmayan, dakika kaç olursa olsun rakibe basan ve en önemli görevi olan golcülüğünü en iyi şekilde saha yansıtan Didier, yabancı otoriteler tarafından da yakından takip ediliyor. Tecrübeli futbolcu henüz tam anlamıyla hazır olmasa da şimdiden rakiplerine korku salmaya başlamışa benziyor. Didier Drogba, Süper Kupa maçında yakaladığı birçok gol pozisyonunu değerlendiremese de her zaman pozisyonun içinde olması veya pozisyonu yaratan taraf olması nedeniyle maçta efektif bir rol oynadı. Girdiği gol pozisyonlarının yanı sıra Drogba, 3 gol fırsatının da hazırlayıcısı oldu. Ancak takım arkadaşları bu fırsatları değerlendiremedi. 

Uzun yıllar Chelsea'de 11 numaralı formayla mavilerin efsaneleri arasına giren Fildişi Sahilli yıldız, henüz Galatasaray'daki 8. ayında sarı-kırmızılı taraftarın gönlünde taht kurmayı başardı. Galatasaray formasıyla Fenerbahçe karşısına ilk kez 11 numarayla sahaya çıkan Drogba, yine formasını giydiği bir takıma kupayı getiren golü attı. Final maçlarında gösterdiği olağanüstü performansla yıldızlaşan golcü futbolcu bu maçta da göze batan isim oldu. 

Çoğu zaman taraftarının bulunduğu tribüne doğru kayarak gol sevincini yaşayan ve tribünleri selamlayan Drogba'yı Galatasaray taraftarı şimdiden çok sevmeye başlamış.