Kendini kanıtlama derdine düşen İgor Tudor Galatasaray’ın biraz var olan kimyasıyla da oynadı. Galatasaray bu üçlü defans düzenini Juventus’a karşı oynadı ve tarihi bir galibiyet elde etti. Fakat o maçtaki takım yapısı o sisteme uyum sağlayabilirdi çünkü bir kanat Riera, diğer kanat Eboue’ydi. Sneijder’in önünde Drogba ve formda bir Burak vardı. Dün sağ kanat Yasin sol kanat Carole bu düzende işleri çok zor olan oyuncular. Bruma yine Sneijder’in yanında merkezde eziliyor ve santrafor bölgesinde iki uzun stoperin arasında istediği alanı bulamayan bir Podolski.

Galataaray için tek çıkış yolu ilk yarıda mutlaka gol atmasıydı. Bütün gücün harcandığı anlarda golü bulamamak demek kabul etmek gerekir ki kadro kalitesi olarak üstün Beşiktaş’a ikinci yarıda avantajı vermek demekti. Beşiktaş’ın beraberliği sağlama alma düşüncesi ilk yarıda Galatasaray’a bir verilen ama verilmeyen penaltıyı ve iki gol pozisyonunu getirdi. Verilen ama verilmeyen penaltı. Futbola yeni bir cümle kazandırdık. Hakemlerimiz tarih yazmaya devam ediyor! Galatasaray maçı olacak, Galatasaray lehine verilen doğru penaltı kararı saniyede değişecek. Vay be! Kimse tarafından ciddiye alınmamak maalesef bu. Galatasaray’ı böyle görmek üzücü. Kazanmak zorunda olduğumuz maçta kimin nerede oynadığını çözmeye çalışıyoruz. Beşiktaş durumdan memnun. 30.dakikadan sonra gelen beş dakikalık baskı sonuç vermek zorundaydı az önce dediğimiz gibi fakat önce Carole sonra Yasin kaçırdı.

Beşiktaş devre arasında Galatasaray’ı yenip rakibini devre dışı bırakma şansının eline geldiğinin farkında olarak sahaya çıkmış bu çok belliydi. İlk pozisyonda golü bularak golden öte bir piyango buldular. Bruma topa yan olarak sırtını dönecek kadar korkuyorsa baraja niye girdi? Gol direk Bruma’ya yazılır. Yine Juventus maçından örnek vermek gerekirse Teves’in frikiğinde Drogba’nın nasıl sıçradığına bakmak lazım. 1-0’dan sonra sadece dakikayı koyun skoru kaldırın yaşananları görünce sanki Galatasaray önde sanar herkes. Selçuk çıktı yerine maçı gol katkısı yapma ihtimali olan Josue yerine Tolga girdi. Dörtlü defansa geçildi, Semih sağ beke geçti. Bu arada Bülent Yıldırım verdiği ama vermediği penaltıyı bildiği için çıkmadan önce Selçuk’u atamadı ve Carole’un yaptığı acemice penaltıyı veremedi. Linnes ne suç işlemişti ve kadroda yoktu? Maçı sabote etseniz böyle oyuncu değişiklikleri yapamazsınız. Gollük pas atacak tek adam Sneijder nasıl çıkar? Beşiktaş gününde değildi yoksa durum Galatasaray için pek hoş değildi. Biz bunu Fenerbahçe maçından sonra da konuştuk hatırladığım kadarıyla. Beşiktaş ve Fenerbahçe’ye karşı bu kadar yetersiz gözüken Galatasaray 2010- 2011’de bile yoktu. Bruma kanada geçti ve etkili oldu. Bunu Tudor 10.dakikada çözmeliydi. Podolski’ye gelen şans cömertçe harcandı ve sezon bitti.

Tudor geldi ve iki maçta sıfır galibiyet. Sorun teknik direktörde mi yoksa daha yukarıda mı açıkça ortaya çıktı. Büyük maçlar hep aynı. Hep yetersiz bir Galatasaray var. Transfer edilen oyuncular yedek. Bu kadroya yeterli oyunu oynatacak Hocalar zamanında getirilmeyince de sonuç bu oluyor.