Yeni Hoca ile sahaya çıkılan ilk maçlar takımlar için büyük motivasyon kaynağı oluyor. Bu motivasyon Galatasaray’ın bu maçtaki en büyük avantajıydı ancak maalesef maça kadar biz Sneijder’in açıklamalarını, Hamza Hamzaoğlu döneminde yaşandığı iddia edilen konuları, Hamza Hoca’nın buna karşın verdiği cevapları dinledik ve konuştuk. Mustafa Denizli’nin imza töreninde bile Dursun Özbek Başkan’ın ‘’ geçmişten gelen sorunlar’’ cümlesi Mustafa Hoca’nın Galatasaray’a dönüşü kadar konuşuldu bizler tarafından. Ne yazıkki Galatasaray yarışma içerisindeyken kendi kendini kaosa sokuyor ve herkes bu krizde boğuluyor.

 

 

Mustafa Denizli eldeki oyuncu havuzunda çok fazla seçeneği olmadan Emre Çolak takviyesi dışında sürpriz olmayan bir kadro sürdü sahaya. Maça o bahsettiğimiz motivasyonla Burak’ın iyi kontrol yapsa pozisyona gireceği atak ve ardından Burak’ın attığı golle başladık. O başlangıç golden sonra skoru koruma moduna girince Donk ile beraber maça ağırlığını koyan Kasımpaşa orta sahası maçın hakimiyetini aldı. Topu da iyi kullanan ev sahibi bekleri de ileri çıkardı ve Podolski ve Yasin’i savunma yapmaya zorladı. Bu oyun üstünlüğünün karşılığını net pozisyonlar bularak aldıktan sonra çizgiyi geçen topta kale arkası hakemi gol kararı vermedi. Hiçbir aksiyon Galatasaray’a bir uyarı olmayınca beraberlik golü geldi. Yine Sabri kanadına atılan bir uzun top ve yine golde hatası olan yılların sağ beki Sabri! Soyunma odasına 1-1 girerek şanslı olduğumuzu söylemeliyiz.

 

 

2. yarıya istekli giren, golü bulan bir Galatasaray başlangıcı ile giriş yaptık. Emre yerine Rodrigues girdi ama aynı tas aynı hamam oldu çünkü aynı tip oyuncular değişti. Maça istekli giren takım golü atınca tekrar rakibin oyun üstünlüğünü Kabul etti.  2-1’i tutmak için kadroda nasıl bir hamle yapabilirdi Hoca diye kafa yoruyorum, aklıma gelen şey Podolski- Olcan değişikliği. Rodriuges’in sağ açık oynadığını geçen sene bildiğimiz için Olcan sol beke, Hakan- Semih ikilisi ve önlerinde Chedjou, sağda da Rodrigues. Podolski çok yoruldu 2.yarı ve Yasin adam eksilten tek kanat oyuncusu. Elimizdeki kadro bu. Mecburen maceraya girmek zorunda kalıyoruz. Muhtemelen Mustafa Hoca’dan buna benzer fantazileri göreceğiz ilerleyen haftalarda. 2. Yediğimiz gol yine beceri ister. Dışarı gidecek olan topu Eren Derdiyok oyunda tutuyor ve ofsayt olmuyor neden? Çünkü daha top kaleye gitmeden Galatasaray savunması rakibe gitmek yerine kale içine koşuyor. Kasımpaşa’nın girdiği maç boyunca 7-8 pozisyon var tahmin ediyorum.

 

 

‘’1 puan aldık mı 2 puan kaybettik mi’’ sorusunun cevabının 1 puan kazandık olması zaten şu anki durumun özeti Galatasaray için. Beşiktaş mağlup oldu ama kalesine 3 top geldi 2 gol oldu. Kendisinin girdiği net 4-5 pozisyon var.