2010 yılında Mecidiyeköy’deki Ali Sami Yen’den taşınmak zorunda kalmıştık. Oradaki efsane günleri yaşayan son jenerasyon olma şansı bize düştü.  İhtimalle ne olursa olsun, koşullar ne olursa olsun Ali Sami Yen’de %51 gerçeği vardı. Hayatımız boyunca unutamayacağımız o mabetten uzak kaldığımız dönemlerden bugüne kadar hayatımıza yeni bir efsane yer girdi; Abdi İpekçi Spor Salonu. Mecidiyeköy’ün devamı gibi sanki.

 

 

Cska, Olmpiakos maçları, senelerce yakalanan derbi galibiyeti serileri, 23 yıl sonra gelen şampiyonluk, Euroleague’de oynanan çeyrek final anılarından sonra dün 10 sayı geride başladığımız Bayern Münih’i eurocup dışına iterek o salona büyük bir galibiyet daha ekledi Galatasaray. Tıpkı o Ali Sami Yen’deki gibi. 10 sayı geride maça başlarken bile turun gelmeyeceğini aklından geçiren kimse yoktu muhtemelen. Zaten daha ilk periyot sonunda gereken fark yakalanmış ve tekrar yeni bir maça başlanmıştı. Eldeki tek gerçek pivot Lasme ile bütün maçı oynamak zor olsa bile uzun sureli maç eksiği olan Chuck Davis bile o atmosferde yerine girince ne kadar gücü varsa verdi sahada. Arroyo sonrası Mccollum veya Jerrels gibi oyun kuruculara uyum sağlamak hiç kolay değil ama birinin açığını diğer oyuncularımız bir yerden kapatıyor işte. Micov çıkıyor maç sıkışmışken üçlüğü sokuyor, Sinan devreye tam zamanında giriyor. Daha önemlisi 10 sayı farka geldikten sonra maç tek haneye 1 veya 2 defa en fazla düştü. Geçen hafta 99 sayı atan takım bu hafta 59 sayıda kaldı. Öyle bir atmosferde takım savunması seviyesi de çok başka bir seviyeye çıktı yine ve kupa yolunda büyük bir galibiyet daha geldi.

 

 

Bu kadar zor günlerde sportif olarak böyle bir galibiyete ihtiyaç vardı. Maçın bitiminde yaşanan sevinç zaten her şeyi özetleyen bir andı. 2. Ali Sami Yen’de güzel bir hatıra daha yaşanan bu maç umarım kupayla biten Eurocup sonunda daha büyük bir önemle hatırlanır. Abdi İpekçi’den kopmanın çok yanlış olduğu düşüncesini hala taşıyorum. Basketbol branşı büyük desteği ne kadar hak ettiğini bir kez daha gösterdi. Doğru teknik kadro ve doğru oyuncu grubu kurulduğu zaman karşılığı bu oluyor. Herkesin emeğine sağlık.

 

 

 

-