Çok uzun yıllar görülmesi çok zor bir durum Galatasaray’ın başına geldi. İlk yarı bitmeden 3 sakatlık takımın hem temposunu, hem moralini çok olumsuz etkileyen bir faktör. Bu olumsuzluğa ragmen Galatasaray tarafında mağup duruma düştüğü bir maçta oyuna ortak olunduğunu gördük. Açıkçası 1-1’den sonra 2.golün geleceğini düşünmüştüm. Hücumların telaş halinde yapılması 2.golün gelmeme nedeniydi. Bursaspor kendi adına maçı bitirme şansını 1-0 iken kaçırdı. Büyük takımlar rakiplerinin kaçırdığı fırsatların cezasını keserler genelde ve öyle oldu.

Milli maç arası ve hafta içi oynanacak Schalke maçı sebebiyle maça kontrollü başlamayı tercih etti Fatih Terim ve ekibi. Yüksek tempoya çıkma şansının olmadığı 40.dakikada ortaya çıktı. Bursaspor da aynı oyun anlayışına sahip olunca orta sahada kıır döngüye giren, pozisyonsuz bir ilk yarı oldu. Galatasaray’da pas tercihleri doğru olsa güzel ataklar olabilirdi. Özellikle Rodrigues’in Akhisar’da kaçırdığı penaltıdan sonraki düşüşü çok olumsuz etkiliyor takımı. Kişisel oyunu çok aşırı oynamaya başladı. Ömer de çok kötü gününde olunca bütün iş sağ kanada kaldı. Önce Feghouli sonra Sinan ve daha sonra Belhanda o bölgeden ataklar geliştirdiler. Belhanda’nın sağ kanada deplase olarak oynadığı hücum setini Galatasaray 1-1’den sonra da denemeliydi. 1 kere sağdan yine benzer bir orta geldi onda da Rdorigues ve Eren yanlış yerlere koştular. Eren’in ön, Rıdrigues’in arka direğe koşması lazımdı. En çok Fernando’nun sakatlığı olumsuz etkiledi. Fernando çıkınca NDiaye’nin de hücum aksiyonlarından istifade etme şansı kalmadı. Mecburen Ndiaye daha korumalı oynadı. Takımda adam eksilten tek merkez orta saha oyuncusu konumunda.

Yine bir Belhanda’nın top kaybı sonucu gelen pozisyonun devamı penaltı ve gol oldu. Bu hata Belhanda’yı oyuna soktu. Artık yetersiz oynama şansı kalmamıştı. Başka çaresi kalmayınca iyi oynayan bir Belhanda’ya değil, Galatasaray’ın istikrarlı bir Belhanda’ya ihtiyacı var. Eren Derdiyok’un bu saatten sonra özelliklerini değiştirmek mümkün değil. Eren varsa ceza sahası içinde topla buluşturacak hücum şekilleri gerekiyor. Ceza sahası dışında pas organizasyonları gibi, topu tutup takımı ileri çıkarmak gibi konularda Eren’i oyunda aktif olarak göremiyoruz. Galatasaray’ın iyi oynadığı son 20 dakikada Eren’den katkı geldi çünkü oyun Bursaspor ceza sahası çevresinde oynandı.

Yaşanan gelişmeler nedeniyle ancak son 20 dakika oluşan yüksek tempo galibiyet için Galatasaray’a yetmedi. Beraberlik golünü çok iyi dakikada bulan Galatasaray’ın o moralle sonucu alması tahminimde yanıldım. Sakatlanıp çıkan oyuncular dışında tam sağlıklı olmayan oyuncular da dün vardı. Schalke maçında nasıl bir kadro çıkacak merakla bekliyoruz.