Sezonun açılış maçının olduğu akşam televizyona çıkan, bununla da yetinmeyip divan toplantısını karıştıran Levent Nazifoğlu gündeme kendi adını taşımayı başardı. Neler söylediğini konuşmayacağız elbette fakat kendisi gittikten sonra böyle bir kadronun kurulması tesadüf olmasa gerek. Önceki 2 sene Galatasaray doğru yönetilseydi bu kadar para harcamadan şu anda düzgün bir kadroya zaten sahip olabilirdi Galatasaray. Başarılı olma ihtimalinden rahatsız olmak nasıl bir duygu merak ediyorum.

Geçen haftadan sonra kaldığı yerden devam etti Galatasaray. Rakiplerinin en ufak performans kaybını affetmeyecek gibi gözüküyor 2 sene boyunca konu hakkında konuşmayanların bir anda İstiklal Marşı’nı konu edip yabancı oyuncu sayısını konuşması da ayrıca komik. Eleştirilere cevap verip’’ evet ben 2015’te farklı düşünüyordum ama yanıldım’’ dediler. Evet yanıldılar çünkü onlar kendi takımlarının uçacağını düşünüyordu ama tam tersi bir görüntü var. Galatasaray kazanır veya kazanamaz ama bu 2 hafta için söylenecek şey futbolun doğruları var sahada. 1 kişiye 3 kişi pres oluyor bazen ve hiç durmadan oluyor. Tabii burada Fernando gibi bir futbol aklı var. Teknik direktörün üzerine futbol aklına gerek yok görüldüğü gibi. Saha içinde bulundu zaten futbol aklı. Fernando- Diaye bizim ligimiz için fazla bir ikili. İyi bir kanat ile Tolga böyle giderse iyi bir orta saha yedeği olacak. Bütün takımlar hazır hale geldikten sonra Tudor’un teknik becerileri önem kazanacak. Tudor ile ilgili çekingen kalmamın sebeki geçen seneki önemli maçlarda ve bu seneki skandal avrupa vedasında bunu yapamamış olması. Bülent Uygun her Galatasaray maçındaki gibi ilk yarıyı 0-0 bitirmeye oynadı. Bu sefer karşısına bu fırsatı vermeyen bir Galatasaray çıktı.

55’te Tolga Ciğerci atamadığı kolay golden sonra çok zor bir gol attı. 3-0’ı tabelada görünce hepimiz’’ 5 yeriz 7 yeriz ama 6 yemeyiz’’ cümlesinin yıllar sonra cevabı verilir mi diye düşündük. Takım geçen haftaki gibi yine frene basmayı tercih etti. Duran tıp hastalığının sürmesinin ardından Rodrigues’in topu ayağında fazla tutması neredeyse maçı stresli hale getirecekti. Futbol her zaman ciddi bir oyun. Eren Derdiyok’un oyuna geç girdiğini düşünüyorum. Gomis bütün gücünü harcıyor oynadığı 60- 70 dakika. Skor avantajı eğer varsa bu tip maçlarda Eren’in daha erken girmesi Galatasaray’a daha fazla gol kazandırabilir.