Bir takım, bir takımı değil 20 yıl, 40 yıl da yenemeyebilir. Futbolda bunlar vardır. Galatasaray’a bugün de dahil öyle şeyler yaşatıldı ki Kadıköy’de, Galatasaraylıların artık bir sevinç patlamasına ihtiyacı vardı. ‘’ Seni seveni de sevmiyoruz’’ ne demek mesela? Resmen savaş ortamı hazırlandı yine. Bu ortamda bu sefer futbolun adaleti hak edenin yanındaydı. Bir deplasman maçında bunu söylemek çok ilginç ama 6-0’ın rövanşı olabilirdi. Ne zaman atak girişiminde bulunsa neredeyse pozisyon buldu Galatasaray. Karşısında rakibiyle baş edemediğini görüp, sert oynayıp, sinirlendirip, kavgadan sonuç almaya çalışan bir Fenerbahçe vardı. Galatasaray eğer ligin ilk yarısında böyle oynasaydı şimdi ligi bitirmişti.

Fatih Terim çok riskli bir kadro çıkardı ama Falcao hariç herkes bekleneni verdi. Bekleneni veremedi dediğimiz Falcao’ya tarihi bir penaltı düştü. Stattaki Galatasaraylılar haykırışlarıyla dua ederken, milyonlarca ekran başındaki Galatasaraylılar için de çok zor bir bekleyiş oldu. Ne goller kaçmıştı, ne direklerden toplar dönmüştü bu 20 senede. Olay sadece 20 sene değil. Sadece bir 3 puan ve sorun o da değil. Yıllarca yaşatılan bu düşmanca tavrın bir patlaması oldu o penaltı bekleyişi ve gelen gol. Galatasaray bugün tam bir takım gibi oynadı. 1-0 gerideyken bile rakibinden çok daha üstündü. Oyundan çıkarken kırmızı kart görmeyi başardı çok eleştirdiğimiz futbolcu. 2-1’i bulmuşsun, rakip gerginlik anlamında kendi tuzağına kendi düşmüş, işler iyi gitmeyince iyice çıldırmış, Deniz Türüç senin üstüne geliyorsa gül, geç. 3-1’den sonra Ömer Bayram ‘’bir gol de ben atayım’’ demek yerine ortaya çevirse 4 oluyordu. 90. Dakikaya 2-1 girilen maç, 4-1 bitebilirdi. Öyle inanılmaz bir tarihi fark kaçtı. 90 dakika içinde zaten kaçan inanılmaz goller var.

Ersun Yanal’ın istifa ettiği söyleniyor. Geçen sene ‘’ Belki de Galatasaray’ı şampiyonluktan ettik’’ derken, bu sene Galatasaray yenilgisiyle Fenerbahçe kariyeri bitti. Geçmişte Galatasaray ile ilgili yaşadıklarını da herkes biliyor. Etme bulma dünyası mı demek lazım? Yorum sizin.