FUTBOL

ABD'den UltrAslan'a büyük suçlama

ABD'nin New York Times gazetesi, Katar'ın Dünya Kupası'ndaki Senegal mağlubiyetinde maçı sonuna kadar takip eden 1.500 Katar taraftarının hangi takımlı olduklarını duyurdu.

Abone Ol

Katar'ın Dünya Kupası maçlarındaki bordo tişörtlü taraftar bloğu, Güney Amerika, Kuzey Afrika ve Avrupa'dan tanıdık bir atmosfer yarattı. Diğer Katar taraftarının aksine Ekvador ve Senegal mağlubiyetlerinde yaklaşık 1.500 taraftar sonuna kadar takımlarını destekledi. 

New York Times bunların kim olduğunu sonunda ortaya çıkardı.

ULTRASLAN, 1.500 TARAFTARA DANIŞMANLIK YAPTI

Habere göre, grubun üye olması için harcanan çaba oldukça fazlaydı. Nisan ayında Beyrut'ta testlere başlandı. Gazeteye göre yüzlerce öğrenci ve küçük bir kulübün taraftarı Camille Chamoun Stadı'nda toplandı. Galatasaray taraftar grubu UltrAslan'ın lideri uzman ve danışman olarak getirildi. Pankartlar, ilahiler ve havai fişeklerle Katarlılara nasıl bir atmosferin mümkün olduğu gösterildi.

Böylece Lübnan, Mısır, Cezayir ve Suriye'den yaklaşık 1.500 erkek işe alındı. Pek çoğunun kollarında dövmeler olması dikkat çekici. Çünkü dövme Arap ülkesinde hoş karşılanmıyor.

Atmosfer karşılığında uçak, konaklama, maç biletleri, yemek ve harçlık aldılar. Taraftarların çoğu, ekonomik durumları nedeniyle bir Dünya Kupası maçını asla canlı izleyemeyecekti. Bu nedenle anlaşmayı memnuniyetle kabul ettiler.

New York Times'a göre taraftar grubu, Ekim ortasından beri Doha'da bulunuyor. Koreografilerin provalarının yanı sıra özel olarak yazılan şarkıların provaları dahi yapıldı. Katar milli marşını da öğrendiler.

(New York Times)

Abone Ol