Gomis, bir önceki dönemde Galatasaray’dan Mustafa Cengiz, Fatih Terim ve Abdürrahim Albayrak’ın ortak kararıyla takımdan ayrıldı.

Rasim Ozan Kütahyalı: "Okan Buruk'un altını oyuyorlar" Rasim Ozan Kütahyalı: "Okan Buruk'un altını oyuyorlar"

Galatasaray, Antalya’da kamptayken Terim, Mustafa Cengiz’i aradı. Cengiz kampa geldi. Gomis arkadaşlarından ayrı bir masada sırtını dönmüş tek başına kahvaltı yaptığını görünce takımdan gönderilmesi kararı alındı. 

Albayrak o dönemde Fransız golcüyle ilgili şu ifadeleri kullandı:

* Son güne kadar bizi oyalayıp gitmek isteyen Gomis, elimizi kolumuzu bağladı. Transferin bitimine 1-2 gün kala imzaları atıp gönderdik. Hepsi birbirine eklenince söylenecek çok şey var! Gomis, bizi götürdü götürdü köşeye sıkıştırdı.

Burak Elmas'ı uyarmıştı: "Sakın alma!"

Albayrak, 2.Gomis döneminden önce Başkan Burak Elmas'ı arayarak: "Sakın almayın. Alacaksınız da sözleşmesi 6 aylık olsun. Takımda büyük problem çıkarır." dedi.

Gomis, Albayrak’a cevap vermişti:

* Galatasaray taraftarlarına büyük bir saygısızlık olacaktır ama bir konuda kesinlikle belirtmek isterim ki suskun kalmayacağım. Çünkü hiç kimsenin karakterimi ve yatırımlarımı sorgulamasına izin vermem ve her şeyden önemlisi hakkımda yalan söylenmesine izin vermeyeceğim