71 yaşındaki başkan, Sarı-kırmızılı kulüpte geçirdiği günlere dair önemli konulara açıklık getirdi.

"BENİ GALATASARAYLI YAPAN METİN OKTAY'DIR"

"Benim Galatasaray'a olan sevgim 1963 yılında Ali Sami Yen Stadı'nın ilk açıldığı gün başladı. Orada Galatasaray'a karşı bir sevgi yeşerdi. Rahmetli Başkan Ali Tanrıyar beni kulübe üye yapmıştı. Bence Galatasaraylı olmak demek iyi insan olmak demektir. Beni esas Galatasaraylı yapan Metin Oktay'dır. Mecidiyeköy'deki eski GS Store'un olduğu yer daha eskiden sahaydı. Biz oraya kömürlü saha derdik. Orada bize futbol oynamayı ve topa vurmayı öğretirdi. Futbolu bıraktıktan sonra da çok iyi ahbap, dost olduk. Zaman zaman bir araya gelirdik."

"GÖNLÜMÜ KIRDILAR"

"Alp Yalman döneminde futboldan sorumlu yöneticilik yaptım. 5 yıllık hizmetten sonra 10 yıl ara verme kararı aldım. 2006 yılında rahmetli Özhan Canaydın döneminde Başkanvekilliği görevi yaptım. Ardından 3 yıl Galatasaray'da Başkanlık görevi yaptım. Bir ara gönlümü kırdılar ama rahmetli Mustafa Cengiz iade-i itibarla bunu ortadan kaldırdı."

"HAYATIMDA İLK DEFA ORADA AĞLAMIŞTIM"

"Ali Sami Yen Stadı'nın yıkılması ve yeni stada geçmek benim başkanlığıma nasip oldu. Yıkıldığı esnada Divan Kurulu'nda konuşunca gözyaşlarına boğulmuştum. Hayatımda ilk kez orada ağladım. Halen Sarı-kırmızılı toprak parçası benim ofisimde bulunur."

"SIFIR BORÇ VARDI"

"İlk olarak Alp Yalman'ın listesine girememiştim. Beni almak istediler ama Galatasaray'ın etik kurallarını çiğnemek istemedim. Çünkü 5 yıllık süremi sadece 15 günle dolduramamıştım. Yönetimden biri olmamama rağmen Galatasaray'a 30 odalı kamp tesisi yaptırmıştım. Halen de orayı kullanabiliyorlar. 1996 yılında Faruk Süren'e göreve bıraktığımız esnada sıfır borç vardı. Hatta bankada Galatasaray'ın parası bile vardı."

"ALBAYRAK'IN GALATASARAY HİKAYESİ BAŞLAMIŞTI"

"Alp Yalman beni futboldan ve Florya'dan sorumlu yönetici yapmıştı. Sonra baktım ki Galatasaray'ın futbolu Adnan Polat'ın part time yöneticiliği ile olacak iş değil. Burada biraz profesyonelleşme ve kurumsallaşma lazım. Onun için bir futbol komitesi kurduk. O komitede Mehmet Cansun ve Abdürrahim Albayrak yer almıştı. Albayrak altyapıya bakıyordu. Onun Galatasaray hikayesi öyle başlamıştı."

"UEFA'YI KAZANAN 12 FUTBOLCUYU BEN ALMIŞTIM"

"Biz bu komiteyi yapmıştık ama sonra dedik ki profesyonel bir yönetim lazım. Adnan Sezgin'i getirmiştim. TFF Genel Sekreteriydi. Derwall'den sonraki takımı değiştirmeye karar verdik. Çünkü takım yaşlanmıştı. Altyapıdan Bülent, Okan, Ergün, Suat'ı aldık. Tugay daha yeniydi. Papen Mustafa ve Hakan Ünsal'ı transfer ettik. Suat'ı aldık. Diğer saymadığım futbolcularla beraber 2000'deki UEFA Kupası'nı alan takımda bu aldığım 12 yerli futbolcu yer almıştı. Bir tek Ümit Davala ve Hasan Şaş'ı getirmemiştim. Tabii böyle olunca maliyet çok azalmıştı ve borçları sıfırlamıştık. 2 Lig, 2 Kupa ve 2 Cumhurbaşkanlığı Kupası aldık. Faruk Süren ve Özhan Canaydın yönetime dahil olunca ikiye ayrıldık ve 10 sene görev almamıştım. Sadece tribünden destek vermiştim."

"ALAY KONUSU OLMUŞTUM"

"Emre Belözoğlu'nu 13 yaşında 300 bin TL karşılığında Galatasaray'a transfer ettiğimde alay konusu olmuştum. Medya 6 ay benimle dalga geçmişti."

"30 MİLYON DOLAR'DAN 200 MİLYON DOLAR'A ÇIKTI"

"2006 yılında Özhan Canaydın'ın yönetimine girdiğimde elimizi taşın altına koymuştuk. En büyük rakimiz 50 bin kişide oynuyordu, bizim stadımızda tuvalet bile yoktu. Stad yapıldı, şirketler birleşti, araziler tarla olmaktan çıktı ruhsatlı inşaat alanına döndü, sponsorluklar 30 milyon Dolar'dan 200 milyon Dolar'a kadar çıktı. Galatasaray tünelin ucundaki ışığı gördü. 2014 yılında biz sıfır borçla gitmeyi düşünüyorduk."

"BANA KARŞI HAÇLI SEFERİ BAŞLADI"

"Galatasaray'a senede sadece 30-40 tane liseli olmayan üye alınırken, ben bu sayıyı 230'lara çıkarmıştım. Ondan sonra bana haçlı seferi başlamıştı. Daha sonra 2011 Mart ayında ibra edilmemiştim. O gün seçim kararı almak istemedim çünkü devlet, Beşiktaş'ı bizim stadımızda oynatmak istiyordu. Gerekli protokolleri yapıp ondan sonra bırakacaktım."

"MECİDİYEKÖY'E STAD YAPAMAZDIK"

"Faruk Süren döneminde verilen hiçbir taahhüt yerine getirilmeyince devlet stad arazisini elimizden almıştı. 50 bin kişilik stad yapsaydık çok dikey stad yapmış olacaktık. Futbolcuları tepesinden görebilirdiniz anca. Yeni stadın yapımı 300 milyon Dolara mâl olmuştu."

"TÜRKİYE'YE AYNI ANDA DUA ETTİRDİM"

"2006 şampiyonluğunda Denizli'deki 16 dakika uzatılan maçta tüm Türkiye'ye dua ettirdim. Bir taraf Galatasaray'ın şampiyon olmasını istiyordu, diğer taraf Fenerbahçe'nin şampiyon olmasını istiyordu. 8-0'lık Ankaragücü maçının devre arasında soyunma odasında sahaya indim futbolculara motivasyon konuşması yaptım. Devre arası 2-0'dı, maç 8-0 bitmişti."

Ertem Şener: "Galatasaray susuyor, Fenerbahçe kavga ediyor" Ertem Şener: "Galatasaray susuyor, Fenerbahçe kavga ediyor"

"TAKIMI ADNAN SEZGİN'LE BERABER YAPMIŞTIM"

"2008'de başkanlık görevine geldim. Kalli hastalandı ve istifa etmek zorunda kaldı. Ankara deplasmanına gidiyoruz uçakta ölüm sessizliği var. Bir gün takımı topladım. Masör, malzemeci herkes var. Konuşma yaptım. 60-70 kişi hüngür hüngür ağladı. O sırada takımı Adnan Sezgin'le beraber yapmıştım. 6 maç kadro yaptık ona dedim ki 'Sen de ayrı kadro yap ben de ayrı kadro yapayım, kıyaslayalım' bir baktım ki ikimiz de aynı kadroyu yapmışız. 6 maçta 6 galibiyet alıp şampiyon olmuştuk. Cevat Hoca'ya dedik ki yaşı en büyük olan sensin benchte sen olacaksın."

"FATİH TERİM'İ GETİRMEK İSTİYORDUM, KARŞI ÇIKTILAR"

"Ümit Milli Takımını çalıştıran Fatih Terim'i Galatasaray'ın başına getirmek istiyordum. Çünkü genç futbolcularımız onu seviyordu. Faruk Süren ve Özhan Canaydın şiddetle karşı çıkmıştı. Bu gençlerin arasına 3 tane büyük yıldız alacaktım. Laudrup'u İstanbul'a getirdim, Klinsmann ve Schmeichel'ı alacaktım. Sonra bir dönem Dolar 14'den 49'a fırlayınca dedik ki biz bunları alırsak ciddi zarara uğrayacağız. Erteledik. Terim'i istemeyenler benden sonra getirmişti. Daha sonra benim 3 büyük futbolcu getirme projemi uyguladılar. Hagi, Popescu ve Taffarel'i aldılar. Doğru da yaptılar ve UEFA Kupası'nı kazandılar." diyerek sözlerini tamamladı.