Sarı-kırmızılı takımın futboluna övgüler yağdıran Çakar, hakem performansını da değerlendirdi.

"Maçta çok ciddi tuhaflıklar vardı"

Galatasaray'da Fatih Terim bilmecesi: "Haberiniz var mı?" Galatasaray'da Fatih Terim bilmecesi: "Haberiniz var mı?"

Aslında maçta çok ciddi tuhaflıklar var. Galatasaray ilk iki golü kontrataktan attı. Halbu ki bu tip golleri İstanbul'da konuk takımlar Galatasaray'a atarlar. İlkinde Kayserispor defansı öne çıktığında Icardi milimetrik olarak ofsayttan kurtulup golü yaptı. İkincisinde de kaptığı topu Kayserispor defansı az sayıdayken Rashica ile buluşturdu, o da çok iyi vurdu. Kayserispor yediği bu iki golde neyi planladı, anlamak mümkün değil. Zaten bu iki golden sonra maç bitiverdi. Daha sonra Galatasaray istediği her şeyi yaptı. Penaltılar kazandı, istediği gibi oynamaya başladı.

"Türkiye'nin en önemli atak oyuncusu olur"

Kerem, biraz daha kontrollü olsa Türkiye'nin en önemli atak oyuncusu olur. İcardi'nin ise öyle temiz bir fundamentali var ki inanılır gibi değil. Topu alışı, topu çekişi, ne zaman çekeceğine karar vermesi, ne zaman şut atacağına karar vermesi sonradan öğrenilecek bir şey değil. Yetenek ve çocuklukta alınmış bir eğitim. Sonuçta Galatasaray kağıt üzerinde favoriydi ama herhalde kimse böyle bir skor beklemiyordu.

"İki kritik pozisyon var"

Maçta hakem için iki kritik pozisyon var. Torreira'ya verilen penaltı. Penaltı çok açık, kırmızı kart da doğru. Üstelik bu penaltı, VAR yardımıyla geliyor. Fakat burada tartışılacak olay, hakem vücut diliyle VAR daveti gelmeden önce Torreira'nın başka bir alanda faul yaptığını belirtiyor. İşte o zaman olay ciddi bir hata haline dönüşüyor.

Bir diğer kritik karar da ilk yarının son dakikasında Nelsson'a verilmesi gerektiği tartışılan kırmızı kart. Bence önce Kayserisporlu oyuncu, Nelsson'un boynuna sarılıyor ve dolayısıyla kırmızı kart yok.