Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, sahur programı nedeniyle katıldığı bir canlı yayında corona virüs salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında ibadete kapatılan camilerin, 12 Haziran'da yeniden ibadete açılacağını söyledi.

yeni tip corona virüs (Kovid-19) nedeniyle ibadete kapatılan camilerin 12 Haziran'da açılacağını duyurdu.

NAMAZLAR AVLUDA KILINACAK

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Kanal 7'de katıldığı sahur programında corona virüs sürecinde camilerin durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Erbaş "12 Haziran'da camilerimizin avlularında namaz kılmaya başlayacağız." ifadelerini kullandı. Bu durumda gelecek 4 haftada Türkiye'de cuma namazı kılınmayacak.

BAYRAMDA CAMİLER AÇIK OLACAK MI?

Vatandaşların en çok merak ettiği konulardan biri de bayram namazının nasıl kılınacak olması. Cemaat ile kılınan bayram namazları hakkında Diyanet'ten henüz bir açıklama yapılmadı. Ancak, bayramda Türkiye'nin birçok ilinde sokağa çıkma uygulaması bekleniyor. Bu sebeple bayramda da camilerin açık olmayacağı tahmin ediliyor

CUMA NAMAZLARI 1 AY SONRA BAŞLIYOR

Alınan karar gereği ülkemizde 4 hafta daha cuma namazları kılınamayacak. 12 Haziran'dan itibaren ise kademeli olarak cami avlularında ibadet edilmeye başlanacak..