Koronavirüs Aşısı için uğraşan Türk hekimi Prof. Dr. Ercüment Ovalı aşıya yaklaştıklarını ifade ederek Dornez Alfa hastalarının tedavisinden kilinik testleri alınması sonucuna vardı. Peki bahsettiği Dornez Alfa nedir, hangi hastalıklarda bulunur?

Dornez Alfa nedir?

Dornaz alfa, vücudunuzda bulunan ve DNaz adı verilen bir proteinin insan yapımı versiyonudur ve rekombinant insan deoksiribonükleaz 1 veya rhDNaz olarak da bilinir. PULMOZYME çözeltisi şeffaf plastik ampullerde sunulur ve ampuller 2,5 ml sıvı ilaç ve her 2,5 mililitre sıvı ilaç ise 2500 birim (veya 2,5 mg) (1 ml sıvı ilaç başına 1000 birim veya 1 mg) dornaz alfa içerir. Bu ilaç şeffaf olup renksiz ile açık sarı renk arasında bir renge sahiptir.

Prof. Ercüment Ovalı Twitter hesabından yazdı;

1 aydır lab.da çalıştığımız bir ilacın ismini 23 nisanda açıklayacaktık ancak o kadar etkili duruyorki insanların hayatını kurtarabilir. Insanların hayatından gün çalmak istemedik..Acilen Dornaz alfa hastaların tedavisinde klinik testlere alınmalı. Kahramanlarima tesekkur ederim

Dornaz alfa ATC Sınıflaması

ATC SINIFLAMASI - R - SOLUNUM SİSTEMİ
R05 ÖKSÜRÜK VE SOĞUK ALGINLIĞI İLAÇLARI
R05C EKSPEKTORANLAR
R05CB Mukolitikler
R05CB13 dornaz alfa

Dornaz alfa etkin maddesi hakkında kısa bilgi

Kistik fibrozisde, mukolitik. Günde bir ampul inhale edilir.
Gebelik kategorisi B.
Kontrendikasyon; aşırı duyarlılık.
Yan etkiler; farenjit, larenjit, ses değişikliği, allerjik reaksiyonlar...

Bu sitede ve verilen linklerdeki bilgilerin eksik, hatalı veya güncellenmemiş olmasından ve uygulanmasından oluşacak zararlardan site sahibi sorumlu tutulamaz. İlaç kutusunda bulunan prospektüsler daha geniş ve güncellenmiş bilgi içerirler. Lütfen doktorunuza danışmadan hiçbir ilaç kullanmayınız !

Dornaz alfa etkin maddesini içeren ilaçlar

PULMOZYME 2,5 MG 30 AMPUL hkt - küb