23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bu yıl evlerde kutlanacak. Peki Evde yapabileceğiniz 23 Nisan süslemeleri ve 23 Nisan pencere süslemeleri nelerdir? 

Tarihinde ilk kez 23 Nisan evlerde kutlanacak. 23 Nisan için televizyonlarda ve internette birçok etkinlik planlandı bile. 23 Nisan coşkusunu yaşamak ve yaşatmak için anne ve babalar da çocuklarıyla bu heyecana ortak olacak. Biz de bu özel gün için birbirinden renkli 23 Nisan ev süsleme önerilerini sizin için derledik. Peki, Evi 23 Nisan için nasıl süsleriz? 23 Nisan süsleri nasıl yapılır? İşte evinizi 23 Nisan’a hazırlamak için en güzel öneriler…

23 NİSAN SÜSLERİ NASIL YAPILIR?

Fener yapımı

Öncelikle seçeceğiniz 2 farklı renkteki kartonları A4 boyutunda kesin. Her iki kartonu akordeon gibi katlayın. Katladıkdan sonra yine ikiye katlayın. İki kartonu üst üste koyup orta kat izinden ip yardımı ile bağlayın. Sonra akordeon kısımlarını yelpaze gibi açıp birbirine yapıştırın ve yuvarlak bir fener şekli verin.

23 Nisan süsü: Zincir yapımı

Küçük not kağıtlarını rulo haline getirin. Bir bantla yapıştırın. Değişik renklerde kağıtları kullanın. Ya da not kağıtları boyutunda kağıtlar kesin ve çocuğunuzdan bunları istediği renkte boyamasını isteyin. Kuruduktan sonra not kağıtlarını ortasında ipin geçebileceği kadar boşluk bırakın ve rulo haline getirin. Bantla tutturun. Bir ipten sıra sıra geçirerek bir kağıt zincir oluşturabilirsiniz.

Kağıttan el ele tutuşan çocuklar 

Kağıttan el ele tutuşan çocuklar yapmak için kağıt ve makasınızı hazırlayın. A4 kağıdından daha büyük kağıtlar kullanırsanız daha uzun bir süsleme elde edebilirsiniz. Bulma şansınız yoksa eğer kağıtları birleştirerek de yapabilirsiniz. Kağıdınızı boylamasına kat kat tıpkı bir akordeon gibi katlayın. Üzerine bir çocuk figürü çizin. Çocuk figürünün elleri ve ayakları kağıdın kenarlarına doğru çizilmeli ve bu kenarlarda son bulmalıdır.

Çocuk figürünün ellerini kesmeden çocuğunuz bu figürün etrafını kesmelidir. Aksi halde ellerin tutuştuğu noktalar ayrılabilir. Kestikten sonra çocuğunuz dilediği gibi boyayabilir ya da hiç boyamadan da kullanılabilir.

En güzel 23 Nisan resimleri

Çocuklarınıza 23 Nisan temalı bir resim yapmasını isteyin. Camlara asabileceğiniz bayrak resimleri de yapabilirler. 100. Yıl, 23 Nisan, 23 Nisan kutlu olsun ifadeleri olan kağıtlar hazırlamalarını da isteyebilirsiniz. Tamamladıktan sonra aşağıdaki gibi camlara yapıştırabilirsiniz.

En güzel 23 Nisan resimleri

En güzel 23 Nisan resimleri