Açıklamada laboratuvar koşullarında üretilen bir ilacın koronavirüslü hücreler üzerinde etkisini analiz etti.Bunun için hücrelere, koronavirüs bulaştırıldıktan 2 saat sonra ilaç uygulandı. Bir doz sayesinde, viral RNA miktarının 24 saat sonra yüzde 93, 48 saat sonra da en az yüzde 99 oranında azaldığı ortaya çıktı.

Haberde, "Bu etki, neredeyse tüm viral materyallerin kaybına yol açtığını gösteriyor" denildi.

Aynı zamanda ilacın deney sırasında numuneler üzerinde toksik etki göstermediği kaydedildi.

Bilim insanları, ilacın SARS-CoV-2’nin viral yükünü azaltmaya, komplikasyonlarını önlemeye ve insandan insana bulaşmasını sınırlandırmaya yardımcı olacağını düşünüyor.

İvermektin nedir? İvermektin ilacı nedir?

İvermektin, 1980’lerden beri baş bitlerini, uyuzları ve parazitlerin neden olduğu diğer enfeksiyonları tedavi etmek için yaygın olarak kullanılmaktadır. İlaç ayrıca gül hastalığını tedavi etmek için kullanılır.

Ivermektin 1975 yılında keşfedilmiş ve 1981 yılında tıbbi kullanım alanı bulmuştur. Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) Temel İlaç Model Listesi’ne yer almaktadır. Sağlık sisteminde ihtiyaç halinde en güvevli ve en etkili ilaçlar arasında bulunmaktadır.

İvermektin, birçok parazit istilasının tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. Söz konusu ilaç baş biti, uyuz, nehir körlüğü, strongiloidiazis, trikuriazis, askariazis ve lenfatik filariasis sorunlarının tedavisinde kullanılır. Dış istilalar için ağızdan alınabilir veya cilde uygulanabilir. Ancak göz temasından kaçınılmalıdır.