Sokağa çıkma yasağı ne zaman kalkıyor? Seyehat yasağı kalktı mı? Covid 19 sebebi ile evlere kapandığımız bu dönemde herkesin merak ettiği soru '' Sokağa çıkma yasağı ne zaman kalkıyor? Seyehat yasağı kalktı mı? '' gelin açıklamalar ile son duruma birlikte bakalım.

15 ilimizde bulunan kısıtlamanın kaldırılması sonrası özellikle de büyükşehir statüsüne sahip olan ve yasağa tabi tutulan illerle ilgili araştırmalar da hız kazandı. Bayram sonrası normalleşme sürecinin adım adım işleyeceği bilinirken öte yandan vatandaşlar seyahat yasakları üzerinde yapılacak olan değişiklikleri yakından takip ediyor. Buna göre; İstanbul'da seyahat yasağı ne zaman kalkacak? İstanbul giriş çıkışlar hangi tarihte açılacak, belli oldu mu?

18 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tarabya'daki Huber Köşkü'nde video konferans yöntemiyle düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, "15 ilimiz için geçerli olan şehirler arası seyahat kısıtlaması, 15 gün süreyle uzatılmıştır." dedi.

İçişleri Bakanlığı, 81 ilin valiliğine, 15 ile yönelik seyahat kısıtlamasının uzatıldığına ilişkin ek genelge gönderdi. Genelgede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan kabine toplantısında, 14 büyük şehir ile Zonguldak'ta uygulanan şehir giriş-çıkış kısıtlamasına, Bilim Kurulu'nun önerileri doğrultusunda devam edilmesinin kararlaştırıldığı aktarıldı.

Bu çerçevede, Zonguldak ile büyükşehirler Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun ve Van'a kara, hava ve deniz yolu ile giriş çıkışın durdurulması, 3 Haziran Çarşamba gece yarısına kadar 15 gün süreyle uzatıldı. Seyahat yasağının uzatılıp uzatılmayacağı 3 Haziran tarihinden önce belli olacak.

Sokağa çıkma yasağı ne zaman kalkıyor? 

81 ilde sokağa çıkma yasağı 22 Mayıs Cuma gece yarısı 24.00'de başladı, sokağa çıkma yasağı 23 - 24 - 25 - 26 Mayıs'ta uygulandıktan sonra 26 Mayıs gece yarısı 24.00'de sona erecek.