Türkiye'nin üçüncü,dördüncü ve beşinci cumhur başkanı sorusu

Cevap:  Celal Bayar Cevdet Gürsel (B Şıkkı)

Kim Milyoner Olmak İster?, 2 Ağustos 2011'den beri atv'de yayınlanan yarışma programı. Kenan İmirzalıoğlu tarafından sunulmaktadır.

"Kim Milyoner Olmak İster?" yarışma programı Cumartesi ve Pazartesi günleri olmak üzere haftada 2 gün izleyicileriyle buluşmaktadır.

Yarışmanın sunucusu Kenan Işık'ın 21 Mart 2014 tarihinde beyin kanaması geçirmesi ve programı sunamayacak olması nedeniyle, sezon sonuna kadar sırasıyla birçok ünlü dostu tarafından sunuldu. Daha sonra Selçuk Yöntem üç yıl programın sunuculuğunu üstlendi. 2017 yılının Şubat ayından 2019 yılının Haziran ayına kadar Murat Yıldırım programın sunuculuğunu yaptı.[1] 2019 yılının Ekim ayndan itibaren Kenan İmirzalıoğlu programın sunuculuğunu yapmaktadır.[2]

Eski yarışmanın en büyük ödülü olan 500.000 YTL'yi alabilen olmamışken, şu anki büyük ödül olan 1.000.000 TL'yi Arda Ayten adlı yarışmacı kazanmıştır.[3]

Kim Milyoner Olmak İster Yarışma kuralları

Yarışmada toplam 12 soru yer alıyor. 2. soruda 1.000 TL, 7. soruda ise 15.000 TL'lik baraj soruları var. Yarışmayı kaybettiğiniz takdirde en son geçtiğiniz baraj sorusunun ödülü sizin olur. Çekildiğiniz takdirde en son yanıtladıgınız sorunun ödülünü alırsınız. Ayrıca size sunulan 4 joker hakkının 3'ünü istediğiniz zaman kullanabilirsiniz. Diğer joker hakkı yani çift cevap hakkı; 7. sorudan sonra kullanabilirsiniz.

Yeni yarışmada eski yarışmadan farklı olarak bir adet "sesli soru" sorulmaktadır. Yarışmacı öncelikle ses kaydını dinliyor ve ses kaydı ile ilgili olarak sorulan soruyu yanıtlamaya çalışıyor. Sesli soru 2. baraj olarak kabul edilen 7. soru dahil olmak üzere ilk 7 soruluk bölümde sorulmaktadır.

Joker hakları

  • Telefon: Yarışmacının başvuru sırasında adını verdiği 3 arkadaşından birini arayıp 30 saniye içinde soru hakkında fikir alışverişinde bulunabilir.
  • Yarı yarıya (50:50): Bilgisayar yanlış olan 2 seçeneği rastgele çıkarır.
  • Seyirciye Sorma: Seyircilere verilen el bilgisayarı sayesinde sorunun cevap hakkında bir seçim yaparlar. Verilen cevaplar grafik olarak yansıtılır.
  • Çift Yanıt: Daha önceki sürümlerinden farklı olarak eklenen bu joker sayesinde soruya 2 defa yanıt verilebilir; ancak jokeri kullanan yarışmacılar çekilemez ve sadece 7. sorudan sonra kullanılır. Ayrıca çift yanıtın kullanımı sırasında verilen ilk yanıt yanlış ise o yanıt gri renk ile gösterilir.