Sağlık Bakanlığı ile Türk Eczacıları Birliğinin yaptığı görüşmeler sonucunda, ücretsiz maske dağıtımının en hızlı ve güvenli şekilde eczaneler üzerinden yapılmasına karar verildi. Uygula ile ilgili açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, eczanelerden ücrersiz maske dağıtımının detaylarını açıkladı.

Telefona gelen kodla maske alınacak

Eczanelerimizden ücretsiz maske verilmesine başlayacağız. Bunu birçok ilimizde görmüş olacağız. Telefonuna bir kod sistemi oluşturacağız. Vatandaşımız herhangi bir eczaneye giderek bu dönemde 5 adet maskesini alabilecekler. Sağlık ordumuzun birer ferdi olan eczacılarımıza teşekkür ediyorum.

ECZANELERDEN ÜCRETSİZ MASKE İÇİN SMS KODU NASIL ALINIR?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu Toplantısı sonrası yapılan açıklamalarda eczanelerden ücretsiz maske dağıtılmasına ilişkin yaptığı açıklamada şunları ifade etti;

"Eczanelerle ilgili uygulama bildiğiniz gibi şöyle, 20 yaş altı ve 65 yaş üstüne zaten sokağa çıkmama uygulaması yapıldığı için 20 - 65 yaş arasında yer alan vatandaşlarımıza bu maskeleri dağıtmayı planlıyoruz. Bunlarda da özellikle Ankara ve İstanbul'dan başlayarak ilk 31 ilimizi önemsiyoruz. ve her kişiye eczanelerde yığılmalar olmasın diye bir kod gönderiyoruz. O kodla vatandaşımız herhangi bir eczaneye gittiğinde maskesini alacak. İlaç takip sistemimizde de takibini yaparak kime maskenin verilip verilmediğini, şuanda kaç maskenin dağıtıldığını biz çok rahat söyleyebiliriz. Bunu önümüzdeki günlerde de devam edecek. Şuan 50-65 ile başlandı ve önümüzdeki saatler itibariyle arkadaşlarımız bunu bir plan dahilinde mesaj göndererek sağlamış oluyor. Bu bir düzen içerisinde gidiyor. Dolayısıyla burada vatandaşlarımız cep telefonuna mesaj ve kod gelmedikçe eczaneye gitmemeli. Kod geldiğinde de o kodla birlikte herhangi bir eczaneye giderek ücretsiz maskesini alabilir..."

ECZANELERDEN ÜCRETSİZ MASKE NASIL ALINACAK?

  • Sağlık Bakanlığı'nın temin edeceği maskeler 3 büyük ilaç deposuna gönderilecek.
  • Vatandaşlara dağıtımı yapacak olan eczaneler bu üç büyük ecza deposu üzerinde maske talebi oluşturacak. Söz konusu maskeler talep oluşturan eczanelere ulaşmasının ardından, Sağlık Bakanlığı vatandaşlarımızın cep telefonlarına SMS yoluyla bir kod gönderimi yapacak.
  • Cep telefonuna SMS ulaşan vatandaşlarımızsa SMS'te gönderilen kod ile herhangi bir eczaneye başvurarak 10 gün için kişi başı 5 adet olmak üzere ücretsiz maskesini temin edebilecek. Eczacılar ise vatandaşlara SMS yoluyla gönderilen kodları ilaç takip sistemi ya da reçetem sistemine girişini yapacak. Söz konusu SMS ile kod gönderimi uygulaması maskelerin ecza depolarından eczanelere ulaşmasıyla başlayacak.

E-DEVLET ÜZERİNDEN ÜCRETSİZ MASKE BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

E-Devlet üzerinden başvuru formunu dolduran her vatandaş, 5 Adet 3 Katlı Cerrahi Maskeyi ücretsiz olarak temin edebilecek. Aşağıdaki linke tıklayarak çıkan başvuru formundaki bilgileri doldurarak ücretsiz maske talbinde bulunabilirsiniz...

SABAH