41 yaşındaki hakem, Jesus'un kendisine Portekizce küfür ettiğini belirtti.

"PORTEKİZCE KÜFÜRLERİ BİLİYORUZ"

Ali Palabıyık'ın TFF'ye verdiği hakem raporunda öne çıkan Jorge Jesus detayı şöyle:

"Fenerbahçe teknik direktörü çok şiddetli itiraz etti. Bir karıştan fazla yüzüme yaklaştı. Tükürüklerle kendi dilinde bana bir şeyler anlattı. İçinde küfürler olan kelimeler kullandı. Gözlük işareti yaptı. 10 senedir Süper Lig’de düdük çalıyorum. Portekizce küfürleri Brezilyalı futbolcular sayesinde artık öğrendik. Kullandığı, 'p.ta' kelimesi atılması için yeterliydi."

Bu kelimenin Türkçe karşılığı 'F..işe' olarak biliniyor. 

Portekizli teknik adamın söylediklerinin tercümanı tarafından çevrilmesi de dikkat çekti. Bu çeviri üzerine Jesus’un kırmızı kart gördüğü iddia edildi.

JORGE JESUS MANŞETLERDE

Galatasaraylı taraftarlardan Rezan Epözdemir'e tepki Galatasaraylı taraftarlardan Rezan Epözdemir'e tepki

Adana Demirspor-Fenerbahçe maçının ardından sarı-lacivertlilerin teknik direktörü Jorge Jesus, Portekiz ve Brezilya basını tarafından manşetlere taşındı.

İşte Jorge Jesus yansımaları:

A BOLA: KAYBEDİLEN PUANLARA İTİRAZ

Portekiz'den A Bola "Jesus, kaybedilen puanlara itiraz etti ve kırmızı kart gördü" başlığını kullandı. Haberin detayında "Jorge Jesus'un Fenerbahçe'si bu perşembe günü Adana Demirspor sahasında (1-1) beraberlikten öteye gitmedi ve Galatasaray Türkiye Süper Ligi'nin zirvesine kuruldu. Karşılaşmanın sonunda Portekizli teknik direktör, hakemin performansını beğenmediğini belirtti. Jesus hakem performansından duyduğu rahatsızlığı gizleyemed ve kırmızı kartla cezalandırıldı." denildi.

O JOGO: JESUS OYUNDAN ATILDI

Portekiz'den O Jogo, Jorge Jesus'un gördüğü kırmızı kartı öne çıkardı. Haberde "Jorge Jesus son düdükten hemen sonra protestolar nedeniyle maçın hakeminin kendisine doğrudan kırmızı kart gösterdiğini gördü." ifadelerine yer verildi.

JOURNAL DE NOTICIAS: JESUS İHRAÇ EDİLDİ FENERBAHÇE ŞAMPİYONLUKTAN UZAKLAŞTI

Portekiz'den Journal de Noticias, Fenerbahçe'nin Adana Demirspor deplasmanında 1-1 berabere kalarak şampiyonluktan uzaklaştığını okuyucularına aktardı. Haberde ayrıca Jesus'un gördüğü kırmızı kart ve sonrasında yaşananlar da okuyuculara aktardılı. Haberin detayında "Jorge Jesus liderliğindeki Fenerbahçe, bu Perşembe günü Portekizli teknik direktörün ihraç edildiği maçta Adana Demirspor ile 1-1 berabere kaldıktan sonra lider Galatasaray'dan daha uzakta kaldı. Jorge Jesus maçın ardından hakem kararlarına gösterdiği tepki nedeniyle kırmızı kartla cezalandırıldı." denildi.

GLOBO ESPORTE: JESUS İHRAÇ EDİLDİ FENERBAHÇE ZİRVEDE UZAKLAŞTI

Brezilya'dan Globo Esporte, Fenerbahçe'nin Adana Demirspor deplasmanında büyük bir yara aldığını ve zirveden uzaklaştığını öne çıkardı. Haberde "Bitiş düdüğünün ardından Jesus hakeme şikayet etmeye gitti, o da kendisini ironik bir gülümsemeyle dinledi. Jesus hakeme bağırdı ve hakemin sessizliği karşısında soyunma odasına doğru yürüdü. Ardından etrafı oyuncularla çevrili Palabıyık, soyunma odasına doğru yönelen Jesus'u işaret ederek gösterdi." ifadelerine yer verildi.

Kaynak: Fotospor