Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında Galatasaray, Fenerbahçe'yi Cüneyt Çakır'ın maçın son saniyesinde konuk takıma hediye ettiği golle beraber 2-1 yendi. İlk yarı kötü bir performans sergileyen Galatasaray, ikinci yarıya çok iyi başladıktan sonra Bruno Alves'in hak ettiği kırmızı kartın ardından oyunun tamamen sahibi oldu. Oyunun kontrolünü ikinci yarıda hiç kaybetmeyen takımımız, Wesley Sneijder'in muhteşem golleriyle 2-0 kazandı. Cüneyt Çakır'ın o hediye ettiği gol ise tamamen rezillik, ben hala kabullenemiyorum. Eğer şikeli o sezonda olduğu gibi şampiyon averajla belirlenirse o yediğimiz golün hesabını kim verecek? Çok merak ediyorum.. O pozisyonda Fernando Muslera olsaydım, bırakırdım.. Mahallede top oynarken öyle yapıyorduk..



ALLAH, EKMEK, WESLEY SNEIJDER!



Yaş-kalite kıyaslandığı zaman ülkenin gördüğü en büyük transfer olan, ülke topraklarının gördüğü en muhteşem üç futbolcudan biri olan Wesley Sneijder neden büyük topçu olduğunu bir kez daha gösterdi. 



Galatasaray'ın takım olarak kötü bir performans ortaya koyduğu ilk yarının ardından başta Rıdvan Dilmek olmak üzere çoğu kişinin eleştirdiği ve çıkması gerektiğini söylediği Wesley Sneijder maçın ikinci yarısında ise sol kanat yerine asıl olduğu yere, daha ortaya geçince eline sazı aldı. Geçen sezondaki oyununu ilerleterek bu sezon takımın iyi isimlerinin başında gelen Wesley Sneijder attığı iki muhteşem golle takıma üç puan kazandırdı. Galatasaray'a geldiği günden beri takımımızın en kritik gollerinde her zaman payı olan Sneijder geleneği bozmayarak, bu derbide de o kritik gollerinden ikisine imzasını attı. 



Eleştirmek için fırsat kollayanlar Wesley Sneijder'in bu golüne karşı sessiz kaldı. Sessiz kaldı derken, Diego Ribas'ın bu golleri küme düşmemeye oynayan takımlara atsaydı ne kadar övüleceğini düşünürsek Sneijder'in derbide attığı bu gollere karşı sessiz kalmış oluyorlar. Sneijder'in bu golleri ise onu eleştirmek için fırsat kollayan akbabalara kapak oldu. Sneijder'in dördüncü tercih olduğunu söyleyenler, Dünya Kupası yorumlarken Sneijder'i ve onun aldığı parayı eleştirenler, Diego Ribas'ın ondan daha büyük topçu olduğunu söyleyenler, maçın ilk yarısında Sneijder'in hiçbir şey yapmadığını o yüzden çıkması gerektiğini dile getirenlere en büyük kapağı her zaman olduğu gibi Wesley Sneijder verdi. 



Wesley Sneijder'i eleştirmek için fırsat kollayan akbabalar onu eleştiredursun, Kutsal Portakal ise Galatasaray efsanesi olma yolunda adımlarını atmaya devam etsin.. Sneijder sazı eline aldı, derbiyi kazandırdı. We have Sneijder, they don't yani anlayacağın Allah, ekmek, Wesley Sneijder!



FELİPE MELO YAPSAYDI NELER OLURDU? 



Bruo Alves'in kırmızı kart gördüğü pozisyonun açıklaması yok. Belki şikeyi sahaya yansımadı, ırkçılığı "bizim takımda da siyahi futbolcular var" veya "karnım ağrıyordu o yüzden muz yiyordum" diyerek açıkladığınızı düşündüğünüzü sandınız. Meireles tükürmedi, Emre dışarıda pırlanta gibi bir çocuk, Volkan Demirel ise saha dışında hiç böyle biri değil, Caner Erkin'in tekmesi ve hakemlere ettiği küfürler kimin umurunda, Gökhan Gönül ise Samanyolu TV'deki melek karakterler gibi. Hadi bunları yedik diyelim. Bruno Alves'in o kırmızı kart gördüğü pozisyona ne demeli? 



En azından hakem Cüneyt Çakır bu pozisyonuna kırmızı kart verebildi. Tabi ki bu pozisyonuna vermeseydi, hangi pozisyona verecekti? Zaten maç derbiyse hakem Cüneyt Çakır ise kırmızı kart olur tercihi her oyunları oynayan insan için en cazip tercih oluyor. Bruno Alves'in rezil hareketi, hak ettiği gibi kırmızı kart ile cezalandırdı. Peki kaç maç ceza alacak? 1 mi? 2 mi?



Eğer Alves'in yaptığı o hareketi Felipe Melo yapsaydı ne mi olurdu? Maç sonun Melo'nun sınır dışı edilmesi istenebilirdi, kendisi için çalışan hakeme inanmayıp "Meireles tükürmedi, Melo tükürdü" diyen Yıldırım Demirören Brezilyalı futbolcuya ağır eleştirilerde bulunurdu, ülkedeki herkes ülkenin tek derdi oymuş gibi bu pozisyondan bahsederdi. Ancak bu hareketi Felipe Melo yapmadı, Bruno Alves yaptı.. O yüzden sadece yüzeysel bir eleştiri yeter, bir daha yaparsa Bruno Alves'in saha dışında pırtlanta gibi bir çocuk olduğunu söylerler.



HAMİT ALTIN(ALTINTOP)



Galatasaray'ın gollerinin Hamit Altıntop oyuna girdikten sonra atıldığını söylemeden etmek olmaz. Hamit'i eleştiren Galatasaraylı taraftarlar onun yokluğunda onun ne denli önemli bir yokluk olduğunu artık anladı. Sakatlıktan çıktıktan sonra gösterdiği oyunla ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu hatırlatan Hamit oyuna girdikten sonra kısa sürede farkını gösterdi. Bana kalırsa formsuz Dzemaili ve iki senedir olduğu gibi derbi de kötü olan Selçuk İnan yerine Hamit Altıntop'u ilk 11'de görmemiz gerekiyor. Sağ bek, sağ açık, orta sahasının ortasında görev alabilen joker Hamit Altıntop, kalitesini her maç bir kez daha ortaya koyarken altın olduğunu gösterdi.



Ayrıca bir türlü futbol zekası ile fiziğini ileriye taşıyamayan Emre Çolak'ın da özgüvenli maça başladığını ve  kısa sürede iyi bir performans gösterdiğini de unutmayalım. Ayrıca Hamit ile nefis bir uyum içerisinde oldular. Ayrıca maç için Muslera, muhteşem bir oyun ortaya koyan Chedjou, standartını sürdüren Semih Kaya'yı, zaman zaman ne yaptığını anlayamasak da fena bir performans göstermeyen Tarık Çamdal'ı da unutmamak gerek. 



Derbide de kötü olan Veysel Sarı'nın da dinlenmesi gerek. Onun yerine Telles veya Balta hamlesi gerekli. Ben hala Sabri'nin affedilmesi gerektiğini düşünüyorum çünkü muhteşem bir sezon geçiren Sabri'nin bu standartının altına inmesi mümkün değil.



O MAÇ BU MAÇTI



Her takım kötü zamanlar yaşar, kötü form yakalar. Kötü formun sona ermesi için bir galibiyet yeter ancak kötü zamanları bitirmek için her galibiyet yetmeyebilir. Öyle bir galibiyet gereklidir ki, kulübün tüm unsurlarına bir bütün olduğunu hatırlatsın. Fenerbahçe galibiyeti de tam böyle bir maçtı. Taraftarlar takımla yeniden bütünleşti, futbolcular kendine geldi ve teknik heyet güven kazandı. Galatasaray'ı kendine getirecek maç, bu maçtı ve Galatasaray kendisine geldi. Şimdi bu özgüven ve bütünleşmeyle diğer maçlara, diğer zaferlere.. Bu galibiyeti Fenerbahçe maçında sahneye çıkan Sneijder gibi olduğunu düşünüyorum. Bu galibiyet işler kötü gittiği zaman ortaya çıkıp her şeyi değiştirebilecek kadar güzel olan iyi bir şey.. 



Sonuç olarak; Wesley Sneijder yıllar sonra hatırlanmayacak bu derbiyi attığı iki muhteşem golle unutulmaz kıldı. Üst üste gelen o iki muazzam gol ve bu gollerin ardından gelen Fenerbahçe galibiyeti bizlere orgazm sigarası yaktırdı. Bu goller, bu galibiyetler, orgazm sigarları devam etsin.. Dördüncü yıldız, bizi bekler!