Sadece şampiyonluk değil Şampiyonlar Ligi’ne katılmak için elde edilmesi gereken 2.liği bile mucizelere bıraktığımız bir beraberlik yaşadık. Hafta içinde oynadığımız Kastamonu maçı Galatasaray Tarihinin en futboldan uzak futbol maçlarından birisiydi diye tahmin ediyorum. Rize ve Antalya maçlarından sonra kadro kalitesi ve derinliği zaafının yanına büyük özgüven kaybı da eklenince buralara hızlı bir geliş gösterdi Galatasaray. Bugünkü yarım saatlik maç kurtarma çabası maalesef bize 3 puan getirmedi.



***

Geçen haftaki Akhisar maçı dışında tablodaki resim hep aynı.  Sneijder’in yokluğunda iyice sıradan gözüktük. Aslında Sneijder’in yokluğunda daha enerjik, daha mücadeleci bir oyunla Sneijder’in yokluğunu kapatmaya çalışmak gerekirdi ama bunu göremedik. Sneijder’in Florya’da sakatlık döneminde kendini deneme idmanları yaptığını görmemize rağmen noel için gitti gündemi yaratıldı. Noel için giden adam o günü beklemez. Sneijder’in üzerine niye bu kadar oynandığı bugün bir kez daha ispatlandı.



İlk yarıda kaleciyi zorlayan şutumuz yok. Bir tehlikeli atak girişimimiz yok. Kayseri Takımı ise gol dışında 2-3 net pozisyona girdi.  Bu kadar kötü bir maçta hangi taktikten, hangi oyun anlayışından söz edebiliriz?  Sahada önde basan, oyun üstünlüğünü elinde tutan Sarı Kırmızılı ekipti fakat Sarı Kırmızı giyen Kayserispor, siyah giyen bizim Galatasaray’ımızdı.




*** 

İkinci yarıda oyuncu kalitesini yükselten 2 oyuncu Sinan ve Bilal oyuna girince hemen maça ortak oldu Galatasaray. Mustafa Hoca şapkadan tavşan çıkarma huyunu Galatasaray’daki 3. Döneminde de sürdürüyor. Yorumcuyken Jose’yi beğenmeyen kendisiydi, bugün Bilal O’nun yerine oyuna girdi ve maç değişti. Maçın tek olumlu olayı Sinan Gümüş’tü. 1 gol 1 asistle oynayacaktı ne güzel, Umut Bulut yine zor olanı yaparak golü kaçırdı. Artık orta ve uzun vaadede neler yapmalıyız onu düşünmek mecburiyetindeyiz. Sinan bu konuya güzel bir örnek. Sene başında hedef bu olsaydı zaten kimse tepkisini bu kadar büyük koymayacaktı. Şimdi sene başında yapılmayan transferler devre arasında yapılacak.

***

Bu kadar büyük puan farkı varken fazla oyuncu transferi zarar da verebilir. Burada çok dikkatli olmak lazım. Kadro yenileme sezon sonu yapılır genelde ama Mustafa Denizli yaz ayına fazla ihtiyaç kalmayacak bir transfer formülünden söz etti. Galatasaray tahminen UEFA’dan bir aksi karar gelirse ( ben gelmez diye tahmin ediyorum) transfer konusunda işini şimdiden sağlama almak istiyor. Eğer bir ceza riski yoksa bu sene Uefa Avrupa Ligi mücadelesi için nokta 2-3 transfer yapılıp gelecek sezonlar için çalışmalara başlamak daha mantıklı.  Bu kadronun değişime gitmesi gerektiği kişisel bir görüş olmaktan çıktı artık. Kesinlikle şart oldu.



Herkesin girmeye hazırlandığımız 2016 yılını tebrik eder, herkese sağlık, mutluluk, başarı ve tüm Galatasaraylılar'a nice sarı kırmızı yıllar dilerim.

 

- - - -