2020 Asgari ücret ne kadar olacak, asgari ücrette son durum ve asgari ücret son dakika haberleri ile ilgili işverenlerin düşüncelerinin neler olduğunu anlatan videomuzu izlemenizi tavsiye ederim.Asgari ücret görüşmeleri devam ediyor. Peki 2020 asgari ücreti ne olacak?

Asgari ücret NE ZAMAN açıklanacak? 2020 ücreti ne olacak?

Türk-İş, Hak-İş ve DİSK, yeni yılda geçerli olacak asgari ücrete ilişkin şu ana kadarki çalışmaları değerlendirmek üzere yarın Türk-İş genel merkezinde toplanacak ve ortak rakam hakkında açıklamada bulunacak. Peki, 2020 Asgari ücret ne kadar olacak? 

HESAPLANAN RAKAMLAR

Buna göre, bir işçinin aylık gıda harcaması, ağır statüdeki işlerde 2 bin 331 TL, orta statüde 2 bin 86 TL, hafif statüde bin 940 TL olarak hesaplandı.

ASGARİ ÜCRET 2020 NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Komisyonun gerçekleştireceği dördüncü ve son toplantı ise Bakanlık’ta yapılacak. Aralık ayının son haftasında gerçekleştirilecek toplantının sonrasında 2020 yılı asgari ücret miktarı ve AGİ açıklanacak.

2020'DE ZAM ORANI NE KADAR OLACAK?

Konuyla ilgili Sabah Gazetesi Yazarı Faruk gelişmeleri kaleme aldı. Erdem’in yazısında yer alan detaylar şöyle; Aslında bu güne kadar yapılan asgari ücret artışlarına baktığımızda yaklaşık bir rakam tahmin etmek mümkün oluyor. Son 10 yıllık artışlara bakıldığında 2016'daki yüzde 30'luk artış dışında tüm zamlar bir önceki yılın enflasyonunun 2-5 puan üzerinde gerçekleşmiş durumda.