Milli maç haftası geride kaldı. Son dokuz hafta üç takımın Şampiyonluk yarışında olduğu bir lig yarışına dönme zamanı gelmişti. Ülke olarak son derece gergin,sıkıntılı ve üzücü haberler aldığımız bir haftanın sonunda bu heyecanın biraz olsun iyi geleceği düşüncesi herkeste hakimdi ancak dün gece sporda da bütün gündem değişiverdi. Hangi takımın şampiyon olacağı düşünceleri,puan hesaplamalarının yerine Fenerbahçe kafilesinin başına gelenler haklı olarak hepimiz tarafından konuşuldu. Galatasaray dahil tüm kulüpler Fenerbahçe'ye geçmiş olsun dileklerini ilettiler. Yaşanan vahim olaydan sonra ligin ertelenme ihtimalinin söz konusu edilmesi doğal olarak herkesi acaba sorularıyla baş başa bıraktı. Bu şartlar altında şimdi futbola dönmeye çalışacağım.


Karabükspor maçı öncesi Galatasaray adına bu senenin taraftar rekoru kırılacağı yüksek sesle dile getirildi. Herkes Ali Sami Yen Arena'nın dolması için yoğun bir çaba gösterdi çünkü iç sahadaki maçlarda kayıp yaşamama durumunda yüksek ihtimalle şampiyonluğun geleceğinin herkes farkında. Son dokuz maçın beş tanesinin içeride olması çok büyük bir avantaj. Bu avantajı kaybetmeye tahammülü olmayan Galatasaray'a gerçekten büyük bir tarafter desteği vardı. Fenerbahçe derbisinden bile coşku daha fazlaydı bugün. Galatasaray için sevindirici.


İdeal onbir Burak Yılmaz dışında neredeyse sahadaydı ve yoğun taraftar desteğiyle maç adeta gol pozisyonlarıyla başladı. Erken gol bularak maçı koparmak istedik fakat o yüksek tempo golü getirmeyince Karabük takımı maçın içine onuncu dakika ile ilk yarının sonuna kadar girdi hatta Ahmet İlhan'ın soldan getirdiği toplarla 2 defa etkili geldi konuk takım. Büyük takımların en büyük problemi eğer erken gol bulamazlarsa bir dönem kaosa sürükleniyorlar. Bir panik havası oluşmuyor değil yani. Anadolu takımlarının da burada bu panik havasından yararlanamadıklarını yüksek olasılıkla görmekteyiz. Bu süreçte Galatasaray'ın çözüm yolu arayışları bir kaleci hatası ile cevap buldu ve istenen gol ile Yasin bizi buluşturdu, hemen ardından Sneijder 90'da çektiği fişi 27'de çekebilirdi ama olmadı. Maç berabereyken bile kanat beklerini ileri çıkartıp pozisyonlar veren Karabükspor'u tamamen çözmesi gereken Galatasaray ya pas tercihlerinde hata yaptı yada bitirici noktalarda becerikli olamadı. Son saniye frikiğinde şu ana kadar Muslera sezonun en iyi kurtarışını yaparak devreyi bitirdi.


İkinci yarı Sneijder'in frikik golü ile başlayınca zaten fark olmaması mucize olan müsabaka tamamen bu beklentiye dönüştü Galatasaray cephesinde. Her atak gol pozisyonu oluyor, adeta bir basketbol maçı oluyordu. Ayak ne zaman frenden gaza geçse gol aksiyonu meydana geliyordu ve nitekim 3'te geldi. Umut Bulut sonunda golü yaptı. Artık atılacak gol sayısı ve hangi oyuncuların dinlendirilme amacıyla kenara alınması sohbet konusuyken tahmin edilen Bruma dışarı,Emre içeri değişikliğini yaptı Hamza Hamzaoğlu. İşler yolunda gidiyordu. ''3 oldu artık rahatladık''derken yine ne oldu ne bitti fark 1'e indi. İnanılmaz goller kaçırırken Karabükspor'un attığı ilk golde Galatasaraylı Hakan Balta kendi kalesine topu 90'a gönderdi. Şaka gibiydi! Öndeyken strese girmek ciddi bir problem. Pskolojik destek şart diye düşünüyorum. Soğuk terleri dökmeden Sneijder''tamam rahat olun''dercesine bir gol daha attı. Karabükspor'a yine 2 gol kaydetti. Bu golle Cuma günü yitirdiğimiz Büyük Sanatçı Kayahan''ın''1,2,3,4 Cimbom Şampiyon''şarkısı aklıma geldi.  Huzur içinde uyusun. Bizi gittiği yerden izliyordur umarım.


Yaşadığımız bu hafta saha dışı olayları nedeniyle daha uzun süre spor gündemini meşgul edecek burası kesin. Ligin akıbeti ne olacak o bile belli değil ancak şu an için Galatasaray farklı önde götürdüğü maçta aynı hatayı yapmadı ve liderliğini sürdürdü.