Taraftarlar arasında Galatasaray ruhu diye dediğimiz bir sinerji mevcut. Bu ruhu futbolcularda,teknik direktörde sürekli ararız. Prandelli'nin gidişinden sonra futbola aç bir futbolcu grubu ve taraftar olduğu kesindi. Bunu işleyebilecek bir teknik direktör gerekliydi aradığımız kan içimizden biri Hamza Hamzaoğlu'ndan başkası değilmiş. Eskişehirspor maçından sonra çok yazmak istedim ama bir kaç maç daha beklemek gerekliydi. Bugün artık net söyleyebilirim Galatasaray ruhu ortaya çıkıyor. Aslan Kükremeye başladı.

Değişim başladı

Futbolcularda ki istek, arzu, hırs öncelikle taraftarlarada yansıdı. 12. adamı oyuna alan Galatasaray, maça özlediğimiz gibi saldıra saldıra başladı. Rakibini boğan takımımız fark atabileceği maçta sanşsızlıklarıyla 2-1'de olsa galip geldi. Prandelli'nin oynattığı futbolu, futbolcuların özgüven eksikliği çok kısa bir sürede onarıldı. Aslan payı elinde sihirli bir değnek olmayan  Hamza Hamzaoğlu'nundur. Bruma'yı bu kadar kısa sürede kazanabilmesi, Selçuk İnan'ın kendine gelmesi, Burak Yılmaz'ın arzusu Galatasaray'da farkı yaratan faktörler. Bugün oynayan oyunculara baktığımda kötü oynadı diyebileceğim hiç kimse yok. Çünkü artık ortada bir takım var. Herkes takımı oluşturan zincire katılmış. Birlikte oynuyorlar, oynadıklarından zevk alıyorlar, savaşıyorlar. Birbirlerini motive eden, tebrik eden, iyi niyetli bir takım izledik bugün sahada.Bir haftada birdenbire herşey değişemez, bu sadece buzdağının görünen kısmı. Değişimin başlangıcındayız ve bu yolun sonunda Galatasaray'ı güzel günler bekliyor bunu rahatlıkla söyleyebilirim.

Yeni Fatih Terim olur mu?

Hamza Hamzaoğlu'nu yeni Fatih Terim diye adlandırmayı da çok istemiyorum aslında. Elbette kendine has tarzı, profili var. Ama her Galatasaraylı gibi aklımdan geçmiyor da değil. Verdiği tepkiler, hırsı, gözlerinde kazanma arzusu, Galatasaray'ın içinden çıkmış olması. Herkesin bir hikayesi vardır, Hamza hocanın ise hikayesi biraz daha özel. Fenerbahçe'nin teklifini reddedip Galatasaraylı Hamza olarak kalmak istiyorum demesi gönlümüzde yer ediyor elbette. Bütün bunları Galatasaray'da başarıyla bağdaştırırsa yeni bir Fatih Terim olur. Ondan sonra geleceklere de yeni Hamza olur mu ? sorusu sorulur. Galatasaray iyiyse Galatasaray'dan herkes çekinir, korkar, yenilgiyi baştan kabullenmek zorunda kalır özellikle Ali Sami Yen Arenada. Lig şimdi daha zevkli geçecek elbette  Galatasaraylılar için.

4-4-2

Galatasaray'ın taktiği 4-4-2'dir. Prandelli'nin anlamadığı şey buydu. Galatasaray hücum futbolu oynar. Saldırır, bunaltır , golü bulur. Bugün tam 4-4-2 olmasa da sahada Umut ve Burak ikilisinin bulunması istediklerimizi yapmamıza yardımcı oldu. Bugün sahada bazen 4-4-2 bazen 4-2-3-1 'e döndük. Hamza hocanın oyun anlayışı pres ve 2-3 pasta kaleye inmek. Galatasaray bir kaç hafta sonra bu taktiği benimsediğinde asıl değişim  gözlenecektir. İkinci yarıda açıkca görüldüğü gibi takımımız çok yoruldu. Bazı oyuncularımızın topu ileriye taşıyacak gücü kalmadı. Bu taktiği oynamak için elbette kondisyonların yükseltilmesi gerekecektir. Oyuncular o topları ileriye taşıyıp doğru kullanabilseydi maçın skoru sansasyonel bir skor olabilirdi. Bugün için dikkate alacağımız en önemli nokta skor değil, oynanan futbol ve pozisyon zenginliğidir. 

Sen de hoşgeldin Selçuk

Selçuk İnan'ın oynadığı futbol tamamen özgüveniyle doğru orantılı. Eskişehir maçında top ezmeye devam etse bile bulduğu 2 gol ona özgüven kazandırdı. Bugün maça donuk başlasa da dakikalar ilerledikçe özlediğimiz Selçuk İnan'ı gördük. O kadar çok top kazandı ki Akhisar atakları başlamadan Galatasaray ataklarına dönüştü. Selçuk'taki değişimin en güzel örneği ise frikik pozisyonunda kesinlikle ben kullanacağım edasıydı. Topu aldı eline kimseye vermedi, vuruşunu kaleci Oğuz o kadar zor çıkardı ki sonucunda Burak önünde bomboş kaleye yolladı topu.

Son olarakta Hamza Hamzaoğlu çok güzel bir hamle yaptı. Burak Yılmaz'ı uç adam olarak kullanmıyor ve bu şekilde ofsaytla biten atağımız kalmadı. 90 dakika 0 ofsayt. Burak'tan daha etkin yararlanıyoruz, kanatları kullanıyor, orta sahaya gelip top alıyor, top taşıyor.Burak Yılmaz gibi bir silah daha iyi kullanılamazdı.