Akademi Futbol'dan Emre Tilev'e konuşan Aykut Erçetin'in demeçleri şöyle...

"TRANSFERİME ERDAL KESER VESİLE OLDU"

"Almanya'da Stuttgart forması giyiyordum. Kuranyi, Fink gibi önemli oyuncular vardı takımımızda. O zamanlar TFF'de gurbetçi oyuncuları izlemeyle görevli Erdal Keser'in gözüne çarpmıştım daha sonra Galatasaray'da işe başladı. 2003'ün Ocak ayında Galatasaray'da kaleci sakatlığı vardı beni transfer etmek istediğini söyledi. Stuttgart'da işler yolunda gitmiyordu. Daha sonra onun vesilesiyle Galatasaray'a transfer oldum."

"ONLARI UYARMAK İÇİN BAĞIRDIM"

"Önümde Mondragon, Mehmet Bölükbaşı ve Kerem İnan yer alıyordu. Beni denemeye aldılar. Önümde Bülent Korkmaz ve Ergün Penbe oynuyordu. Bazı pozisyonlarda onları uyarmak için bağırdım. 'Aferin bize destek oluyorsun' dediler. 3 gün sonra kulüp yetkilileri Almanya'da kontratımı feshedip kampa gelmemi istediler."

"HAGİ HAYAL KIRIKLIĞI"

Galatasaray'a 27 gole katkı yapan Brezilyalı orta saha Galatasaray'a 27 gole katkı yapan Brezilyalı orta saha

"Hagi iyi oyuncuydu ama her iyi futbolcu başarılı teknik direktör olacak diye bir şey yok. Örneğin bir antrenmanda futbolcuya kızdı 'Şu topu atamıyorsun' dedi. Durduğu yerden hiç gerilmeden 40 metreye pas attı. Sen Hagi'sin onu atabilirsin ama biz yapamayız. Galatasaray'da hayal kırıklığı oldu diyebilirim. Belki Real Madrid ve Barcelona'da kendine denk oyuncuların hocalığını yapsaydı daha farklı olabilirdi."

"MUSLERA UYUM SORUNUNU ÇABUK ATLATTI"

"Fernando Muslera, Türk futbolunda kaleciliğe çağ atlattı resmen. İlk geldiği zaman Başakşehir maçında hatalı gol yemişti, 'Elleri küçük' diye eleştiri gelmişti. Daha sonrasında Karabükspor maçında kırmızı kartla oyundan atıldı. Ben birkaç maç görev aldım. O uyum sorununu ilk yılında çabuk atlattı ve gerisi de geldi zaten."

"ALTAY'A HAKSIZLIK YAPILIYOR"

"Uğurcan Çakır ve Mert Günok gibi Avrupa'da oynayabilecek kalecilerimiz vardı. Ülkemizde kalmayı tercih ettiler. Altay, Manchester United'a gitti ama haksızlık yapılıyor. Sırf Onana'ya fazla para verdikleri için onu oynatıyorlar. Hiçbir eksiği yok Onana'dan." dedi.