Play Spor'a konuşan Aykut Kocaman, Galatasaraylı bazı futbolculara da övgüler sarf etti.

Elias Jelert transferinde Johan Elmander detayı Elias Jelert transferinde Johan Elmander detayı

"SIRA DIŞI BİR OLAY"

"114 puanın 102'sini Galatasaray, 99'unu Fenerbahçe aldı. Başlı başına sıra dışı bir olay. Bir takımın bunu yapmasını anlayabilirdim ama iki takımın da bunu yapması, ligin sorgulanmasını gerektirir."

"TEBRİK ETMEK GEREKİYOR"

"Öncelikle Galatasaray'ı şampiyon bitirdiği için tebrik etmek gerekiyor. Esas itibariyle ligin ikinci yarısında takımı başarıya götüren oyuncu grubunda sadece ikinci yarı sol bek hamlesi (Derrick Köhn) bir de sezonun başından itibaren kadroda başlayıp ligin ilk yarısının ortalarından ligin sonlarına doğru ciddi bir performans gösteren Kerem Demirbay hamlesiyle geçen seneki takımla oynadılar diyebiliriz. Bir de stoperde Sanchez önemli katkılar yaptı. Bu 3 oyuncu geçen sezonun üzerine eklenmiş hamleler oldu."

"4-5 OYUNCU PERFORMANSININ ALTINDA KALDI"

"Diğer taraftan baktığınız zaman çok umut vadeden büyük transfer olarak sayabileceğimiz 4-5 oyuncu vermesi gereken performansının altında kaldı. Zaha, Tete ve Ndombele'yi sayabiliriz. Buna karşılık Okan Hoca'nın Barış Alper gibi hızlı ve enerjik oyuncudan verim alması da bu sezona önemli bir katkıda bulundu."

"ASLAN PAY YÖNETİMİN"

"Benim futbol anlayışıma göre başarıda veya elde edilen kupada aslan pay her zaman yönetimin, sonra hoca ve oyuncular diye sıralanır. Çünkü herkese mali koşulları ve düzgün çalışma ortamını sağlayan Başkan ve yönetim olmuştur. Futbola sadece bir oyun olarak bakmamak lazım aynı zamanda saha içindeki ve dışındaki engelleri ve pürüzleri temizlemek de bir o kadar önemli."

"GALATASARAY'DAN DAHA İYİ..."

"Fenerbahçe kötü bir sezon geçirmedi. Takımı ve bireysel oyuncuları kıyasladığımız zaman Galatasaray'dan daha iyi olduklarını düşünüyorum. Sezon başındaki enerji ikinci yarıda sönmeye başladı. Sahadan çekilme kararı oyuncuların motivasyonunu ve hırsını düşürdü. Peşine gelen Olympiakos maçında tur kaybedildi. Konsantrasyon düşüklüğü yaşandı ve kontrol de kaybedildi. Rakip sürekli aynı oyuncular ve oturmuş takımla oynadığı için avantajını kullandı ve şampiyon oldu."

"ANA GRUBUN BAŞINI MERTENS ÇEKTİ"

"Muslera, Torreira, Mertens ve Icardi gibi yüksek kalitedeki oyuncuların takım aidiyetini göstererek oynamaları Galatasaray'ın en büyük artısıydı. Bu ana grubun başını Mertens çekti. İkinci yarıda yaptığı ustalıkla ön plana çıktı."

ICARDİ'YE ÖVGÜLER: "ÇOK ACAYİPTİ"

"Icardi'nin özellikle son haftadaki attığı goller çok acayipti. Bunu iyi anlamda söylüyorum. Konyaspor'a attığı ikinci gol, benim hiç öyle bir golüm olmamıştı. Olağanüstü ve sıradışı gollerine bir yenisini daha ekledi." şeklinde konuştu.