Galatasaray'da yapılacak olağanüstü seçimde adaylardan biri olarak gösterilen Ünal Aysal, Sabah'a açıklama yaptı.

Aysal, "Son yaşanan gelişmelerden sonra camianın önde gelen isimlerinden görüşme isteği geldi ve bu hafta boyunca randevu verdim." ifadelerini kullandı.

Sarı-kırmızılı kulübün eski başkanı ayrıca, "Bu tarz sorunların devam etmemesi için sistemin detaylı analizini yapıyoruz. Galatasaray camiasının önde gelen isimleriyle istişareler yapıyorum." diye konuştu.

IŞIN ÇELEBİ: "ALİ SAMİ YEN'İ RÜYAMDA GÖRDÜM"

Işın Çelebi: "Galatasaray'da ibra edilmemenin ne kadar acı ve yaralayıcı olduğunu derinden yaşamış biriyim. Adnan Polat döneminde ikinci başkanlık yaparken bizzat bunu yaşamıştım. 2011'den sonra Galatasaray bir çürüme sürecine girdi. İbra konusu bir silahlanma haline geldi. Galatasaray'a birlik-beraberlik lazım. Acil olarak el ele vermeliyiz.

Dün gece Ali Sami Yen'i rüyamda gördüm. 'Ne duruyorsunuz, bu bölünmeye neden müdahale etmiyorsunuz?' diyerek bana tepki gösterdi. O dönem bize büyük haksızlık yaptılar. Hakimler bana 'Ne suç işlediniz?' dedi. Ben de 'Stadı yaptık. Riva'nın bütün izinlerini aldık. Florya'daki ödemeleri gerçekleştirdik. 70 milyonluk borcumuz vardı. Galatasaray'ın isim hakkını 100 milyon dolara sattık. Galatasaray tarihinde ilk kez artıya geçtik. Bu yüzden ibra etmediler' diye cevap verdim. Artık geçmiş geçmişte kaldı. Beraber hareket etmek lazım. Nedenler üzerinde durmak doğru değil. Ben Galatasaray'a en iyi hizmet eden 10 isimden biriyimdir.

Başkan adaylığımı renk seçimlerinden önce geri çekmiştim. Çünkü camiada bölünmüşlük olduğunu fark etmiştim. O dönem Adnan Polat, Yiğit Şardan'ı, Mustafa Cengiz ise İbrahim Özdemir'i aday yapmıştı. Ben de Hz. Süleyman'ın çocuk kıssasında olduğu gibi Galatasaray'ın parçalanmasına yüreğim el vermediği için adaylığımı geri çektim. Ancak maalesef sonrasında bölünmüşlüğün olduğunu görerek haklı çıktık.

Bizim artık birlik beraberliği sağlayıp tek aday çıkarmamız gerekiyor. Ben daha önceki seçimde de tek aday çıkarmamız gerektiğini savundum. Bizim artık Galatasaray'ı yeniden ayağa kaldırmamız gerekiyor. Galatasaray, TFF ve hakemlerin oyuncağı olmuş durumda. Son Gaziantep maçında Kerem'e yapılanlar, verilen penaltı bunları gösteriyor. Galatasaray camiası olarak birleşmeliyiz."

NİHAT KIRMIZI: "YÖNETİMDE YOKUM"

Galatasaray'da başkan Burak Elmas'ın yönetim kurulunda yer alan ve aynı zamanda Sportif A.Ş yönetiminde de bulunan Nihat Kırmızı, sarı-kırmızılı kulübün Seçim süreciyle ilgili Spor Arena'ya özel açıklamalarda bulundu.

Mevcut başkan Burak Elmas'a haksızlık yapıldığını belirten Nihat Kırmızı, 30 Nisan'daki seçimde herhangi bir adayın listesinde yer almayacağını açıkladı.

Galatasaray'a her zaman hizmet etmeyi düşüneceğini belirten Kırmızı, "İktidar hırsıyla yanıp tutuşan bir kesimin tavrı sonucu yönetim ibra edilmedi, Burak Elmas’a haksızlık yapıldı. 6 ayda bu olmamalıydı. Galatasaray artık alışık olduğu genel kurulları yapamıyor. Galatasaray’a her zaman hizmet etmeyi düşünürüz ama seçim sürecinde herhangi bir yönetimin listesinde olmayı düşünmüyorum." ifadelerini kullandı.

(Sporx)