Vekil olmayı kabul etmeyen Aziz Yıldırım'a bu kez spor bakanı olması için teklif yapıldı. Yıldırım'la görüşen ismin de eski yakın dostu Vedat Bayram'ın olduğu ortaya çıktı.

Fotospor'un haberine göre Millet İttifakı'na Aziz Yıldırım'ı İYİ Parti'den Diyarbakır milletvekilliği için düşünen de, "parlamento üstü" spor bakanlığı için adını gündeme getiren de İYİ Parti Spor Kurulu başkanı Vedat Bayram.  

Bayram daha önce Aziz Yıldırım'ı, TFF'nin başına düşündüğünü açık açık ilan etmişti. 2022'de yazdığı bir köşe yazısında, "Faruk Süren veya Aziz Yıldırım beyler ya da benzerlerini Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı olarak tavsiye etmek gibi mesela..." diyerek fikrini ortaya atmıştı. 

Servet Yardımcı'dan Galatasaraylıları kızdıran hamle! Servet Yardımcı'dan Galatasaraylıları kızdıran hamle!

Bayram'ın bu ismi Millet İttifakı'ndaki ortağı CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve Spor Kurulu Başkanı Kenan Nuhut'la istişare ettiğine dair bilgiler var. Nohut ile Aziz Yıldırım’ın dostluğu 2004 yılına dayanıyor. O yıl Nuhut, Atina Olimpiyatlarına giden Türk kafilesinin başkanlığını yaparken Yıldırım’da kendisiyle çok iyi ilişkiler içindeydi. Nuhut o dönemden itibaren Yıldırım’ı futbol kulüp başkanı değil spor kulübü başkanı olarak gördüğünü her ortamda açıkça dile getirdi.