Hareketli bir haftayı geride bıraktık. Bu hareketli haftanın 1.gündemi tabiki Galatasaray oldu. Gaziantep mağlubiyeti sonrası Mustafa Denizli’nin istifası yerini daha büyük bir yankı uyandıran UEFA cezasına bıraktı. Tek sevindirici olay Galatasaray’ın basketbol şubesinde erkeklerde Eurocup’ta son 8’e kalması oldu. Doğru yönetim yapıldığı aman başarı kısılı imkan olsa bile geliyor. Basketbolda hem Ergin Ataman hem Ekrem Memnun uzun yıllardır görevlerinin başındalar. Dolayısıyla belli bir system yerleştiği zaman daha az sorun yaşanmış oluyor. Futboldaki kötü gidişata basketbol yorumu yaparak geçiş yapmak daha kolay şu anda.

 

 

 

UEFA cezası zaten her an konuştuğumuz, hatta aldığımız cezayı bile neredeyse önceden bildiğimiz bir cezaydı. Bu sene Avrupa katılım hakkı kazanmanın önemi de ortada. Ceza gelince geçmiş yönetimler sorgulandı yine ama günümüzden de söz etmek lazım. Haziran 2015’ten bugüne gelirken içinde bulunduğumuz pozisyon ile yönetimin UEFA’dan mektup gelene kadar izlediği politika maalesef aynı yönde gitmedi. Bunu Galatasaray TV’de Ergün Penbe çok güzel anlattı. Göreve başladığı zaman yönetim durumu olduğu gibi anlatıp beklentileri yüksek tutmasaydı  bu kadar gergin bir ortam yaşanmazdı. Beklentiler düşük tutulmayınca hata üstüne hata geldi sportif olarak.

 

 

Hata üstüne hata Galatasaray’a yakışmayan bir futbol tablosunu ortaya çıkardı. Sezonun 22. Haftası sonunda 2 Hoca değiştirmek Galatasaray gibi büyük takımlarda doğal değildir. İşin enteresan tarafı Hamza Hamaoğlu 11 lig maçına, Mustafa Denizli 11 lig maçına çıktı. Yani Lig maçları üzerinden gidersek 11 haftada bir Hoca değiştirmişiz ki bu kötü bir istikrar gerçekten. Futboldaki sportif başarısızlığın ardından en başta Dursun Özbek yönetiminin artık hiçbir bahanesi kalmadı. Son basın açıklaması bunun sonucunda yapılmış ilginç bir açıklamaydı zaten. Daha once takım özverili değil miydi? Veya daha once bilimsel çalışma yok muydu? Kısa sürede takım için Türkiye Kupası’nda şampiyon olmak çok önemli hale geldi. Bu kadar kötü geçen bir sezonu kupasız kapamazsa Galatasaray büyük moral kazanmış olur. Cevat Hoca ile 2008’de ligde yaptığını Bu sene Orhan Hoca ile kupada yapmaya çalışan bir Galatasaray olacak. Yeni sezon öncesi doğru planlamayla sadece tek sezonluk başarıyı değil, uzun süreli başarıların temelini atacak bir Galatasaray gerekecek. Bana göre sistem Hocası bir yabancı Hoca getirmekle bu plana başlamakta fayda var.

 

- - - -