23 yaşındaki futbolcunun yükselen performansından öne çıkan bilgiler de tek tek ortaya çıktı.

ÖZEL BİR EKİPLE ANLAŞTI

Rezerv Lig'deyken özel bir ekiple anlaştı. Galatasaray'ın mevcut kadrosunun analizi yapılırken oyuncunun özellikleri de tahlil edildi. Kadrodaki rakiplerine göre nasıl öne çıkabileceği araştırıldı. Artılarının daha da sivriltilmesi yolu tercih edildi.

ÇALIŞMALARINI ARTTIRDI

İlk yılında fiziksel gelişim ağırlıklı çalışmalar yürüttü, uzmanların yardımıyla ikinci yılında atletizmini oyun stilinin parçası haline getirme üzerine çalışmalar yaptı. Güçlü fiziğini hem toplu hem de topsuz oyunda kullanmayı öğrenen Barış Alper için Okan Buruk'la birlikte çevre kontrolü, set oyunu gibi konulara ağırlık verildi. Her maçtan önce rakip analizi için destek alan futbolcunun maçlardan sonra ise kendi performansına yönelik video analizler ve geri dönüşler alındı.

SOSYAL YAŞAMINA DİKKAT ETTİ

Ünal Aysal'dan Didier Drogba hamlesi! Anlaşma sağlandı... Ünal Aysal'dan Didier Drogba hamlesi! Anlaşma sağlandı...

Protein ağırlıklı diyet uygulayan Barış Alper, uyku düzenine de dikkat ediyor. Maç günleri dahil öğle uykusuna yatıyor. Haftanın altı günü salon çalışması yapıyor. Diksiyon, yabancı dil gibi konularda dersler de alan 23 yaşındaki futbolcu; Hedef belirleme, duygu yönetimi, odaklanma teknikleri, psikolojik direnç gibi stres yönetimi eğitimleri de görüyor.