Galatasaray’ın kazanmak dışında farklı kazanması gereken bir maçtı pskolojik olarak. Takım da bunun farkındaydı. Tudor çift santraforla başlayarak takıma uyum sağladı. Asla geri adım atmayacağını gol ve gollerle fazlasıyla gösterdi Sarı Kırmızılılar. Üçlü savunma sevdasından vazgeçmedi Tudor Bu konuda eleştirmeye devam edeceğim ama böyle bir teknik tercihi var. ç sahada kötü giden bir Gençlerbirliği karşısında oyunu verdiği dakikalar olmasına rağmen 2.gol imdada yetişince sorun ortadan kalktı. Hareketli oyunda atılan gollerin hepsi takım oyununun eseriydi. Böyle şeyleri görmek güzel. Eren Derdiyok gol atamadı ama 2 sene içindeki en iyi maçını oynadı. Hareketli oyuna Eren de katılınca böyle bir maçta keyif çok arttı zaman zaman. Beklediğim seviyeye Belhanda bu maçta çıktı ama kritik Başakşehir ve Beşiktaş maçlarında görmek isterim. Belhanda’nın sezon başından beri değişmeyen tek büyük ofansif katkısı duran topları çok iyi kullanıyor. Fenerbahçe maçında bu ortaları yine Galatasaraylı oyuncular vurmasına rağmen gol vuruşu gelmemişti.

Galatasaray biraz durunca hemen Fatih Terim adı gündeme getirildi. Galatasaray iyi giderse nasıl yol izleneceği, kötü giderse nasıl yol izleneceği kamuoyu tarafından müthiş planlanmış. Galatasaray yönetiminin güçlü durması lazım. Hep söylüyoruz. Tabii bu arada kırmızı kart görmesi bile yanlış olan Feghouli 3 maç cezaya uğrarken 2 sarı karttan atılan Ndiaye’nin Disiplin Kurulu’na sevkedilmesi haftanın güzel fıkralarıydı. Galatasaray dün kazandı ve bu sefer gündeme kim geldi? Arda Turan. Eğer Arda Turan’a Galatasaray taraftarı halen sıcak bakmazsa Arda Turan- Fenerbahçe haberlerini daha sık yapacaklar bakın göreceksiniz.

Başakşehir maçı sezonun en önemli maçlarından birisi. Tudor’un önüne bir büyük maç daha geldi. Büyük maç daha darken yani şampiyonluktaki rakiplerden birisi anlamında. Bir derbi anlamında kesinlikle değil. Gençlerbirliği maçının çok fazla rahatlığa sebep olmaması lazım. Serdar olmadığına göre üçlü defans sevdasına kapılmaz diye düşünüyorum. Eren çok formda gözüktü dün. Ciddi bir yedek olması ayrıca avantaj. Böyle maçlarda Belhanda çok kritik. Fenerbahçe maçında Belhanda’yı bekledik, göstere göstere kendini attırdı. Aşırı motive olacak Başakşehir. Avrupa Ligi’ne vermedği önemi lige veriyor kendileri. 5 tane UEFA Şampiyonluğu var ya o bakımdan! Yine Galatasaray’ın sinirlerine hakim olması gereken bir müsabaka. Son olarak Lucescu yine yabancı mevzusu ile ilgili konuşmuş sanıyorum. Maçı izlemeyenler buradan anlar dün Galatasaray kazandı.