Evet, Galatasaray Bayan Basketbol takımımız bugün kaybetti. Fakat taraflı tarafsız herkes gördü ki, bizim kızlarımız bu sefer kupayı Fenerbahçe'ye bırakmayacak. Hatırlayacaksınız serinin birinci maçını, 16 sayı farklarla önde götürerek oynamış ve  son bölümlerdeki bitirici oyuncularımızla kazanmasını bilip seriyi 1-0'a getirmiştik.

Maçın ilk periyotunda Harding ve Fowles ile etkili olmayı başardık ve etkili bir savunma örneği sergiledik. Sert savunmamıza Fenerbahçe'de aynı sert savunma ile karşılık verince, ilk periyot çok düşük bir sayı yüzdesiyle sona erdi. İkinci periyot sıkıntılı anlarımızda genç yıldızımız Şebnem Kimyacıoğlu önemli üç sayilik isabetlere imza attı.Ceyregin sonunda ise talihsiz bir 3'lük yedik ve ilk yariyi bu sekilde noktalamis olduk.Bu noktadan sonrasına ayrı parantez açmak gerek,zira hakemler maç genelinde sadece bir pozisyonda takımımız lehine karar verdi. Daha önce yaşadığımız senaryolar, yine yeniden işlemeye başladı. Hakemler basket+faul olması gereken pozisyonlarda dahi lehimize olan takdiri top taşıma, hatalı yürüme, hücüm faul gibi kararlarla süsleyip, tepsiyi Fenerbahçe'nin önüne sundular. Ancak herşeye rağmen skoru kovalamaya,öne geçme şansini elimize geçirdik. Bu pozisyonları biz değerlendirdikçe hem Fenerbahçeli oyuncuların panik havası, hem de hakemlerin her dokunuşa faul  calma turları yeniden başladı. Mac Egobet topunda isabeti bulamayarak, sahadan maglubiyetle ayrildik ve seri 1-1'e gelmis oldu.
İstatistiklere bakacak olursak;  Lindsey Harding 17 sayı, 4 ribaund, 3 asist ile oynarken, Sylvia Fowles 14 sayı kaydetti. Kaptan Işıl Alben 9 sayı bulurken, Ann Wauters da 4 sayı, 8 ribaund üretti. Galatasaray'in 21 top kaybı yaptigi karsilasmada, Fenerbahçe serbest atış çizgisinin gerisinden 13/15 ile (% 86,6) saha içi isabeti sağladı. 

SERİ ABDİ İPEKÇİDE DEVAM EDİYOR
Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi'nde final serisi Fenerbahçe'nin sezonu lider tamamlamasından dolayı Ülker Arena'da başladı. Ancak takımımız seriyi avantajlı duruma  getirmeyi basardi, 1-1 gibi avantajli sekilde Abdi Ipekci'ye cikacagiz. Zorlu dönemler geçirdik, bazı oyuncularımız paralarını alamadığı için takımdan ayrıldı. Yıldız oyuncularımız sakatlıklarla boğuşmak zorunda kaldı. Ama artık rüzgarı arkamıza almanın zamanı geldi Galatasaraylı! Forman için reklerin için canını dişine takan Dişi Aslanlarımız için.Kaptan Işıl için,Fowles için, genç yeteneğimiz Şebnem için, arması için kavgadan dahi kaçmayan Bahar Çağlar için, emsali daha önce görülmemiş şanlı tarihimize bir başarı daha ekleyip müzemize şampiyonluk kupasını 12.kez götürmek için! Yenilmez Armada için, Galatasaray için! Kızların bize şampiyonluk sözü var.

 ABDİ İPEKÇİ ARENA'YA !