Galatasaray ile olan sözleşmesi sona eren ve bir süredir sarı-kırmızılı yönetim ile görüşen ancak anlaşma sağlayamayan Torrens, Ekaterinburg ile yaptığı görüşmelerde mutlu sona ulaştı. 

Ekaterinburg'un resmi sitesinden yapılan açıklamada, Torrens ile anlaşmaya varıldığı ve İspanyol yıldızın önümüzdeki sezondan itibaren Ekaterinburg forması giyeceği duyuruldu. Alba Torrens, Euroleague yarı final maçında Ekaterinburg potasına 29 sayı atarak Galatasaray Odeabank’ın finale yükselmesinde başrol oynamıştı.

SEKİZLİ FİNAL'İN MVP'Sİ!..

Kulübün internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, son 6 sezonun Rusya şampiyonu, FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'ndeki 13,7 sayı, 3,8 ribaunt, 2,8 asist ve Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'ndeki (TKBL) 13 sayı, 3,2 ribaunt, 2,4 asistlik ortalamalarıyla, Galatasaray Odeabank'ın her iki kulvarda da yaşadığı şampiyonlukta büyük pay sahibi olan Torrens ile anlaştı.

İspanya Milli Takımı formasıyla 2013 Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazanan 24 yaşındaki gard, 2014 FIBA Kadınlar Avrupa Ligi Sekizli Final'in "en değerli basketbolcusu" (MVP) seçilmişti.

Takımdaki geleceği merak edilen Işıl Alben'in durumu ise henüz netlik kazanmadı.