Fenerbahçe Beko, Melo Trimble'ın 150 bin Euro'luk Euroleague çıkış maddesini kullanıyordu ancak Burak Elmas, Ali Koç'u arayarak bu transferden vazgeçirdi.

Euroleague'de istediği sonuçları alamayan Sarı-lacivertli taraftarlar, başkan Ali Koç'a büyük tepki gösterdi.

MELO TRİMBLE KİMDİR?

2 Şubat 1995, Washington doğumlu olan Melo Trimble, kolej kariyerini Maryland'da geçirdi. Birinci sınıf öğrencisi olark gösterdiği performansla dikkat çeken Trimble, ilk yılında 7 maçta 20 sayının üzerine çıkarken Arizona karşısında attığı 31 sayıyla kariyer rekoru kırdı. 2015 yılında Michigan karşısında ilk yarıda attığı 6/7 üçlük performansı da uzun süre akıllardaydı. 2016 yılında Trimble takımının Wisconsin'e karşı kazandığı maçta buzzer-beaterı atan isim olurken, okul tarihinin en iyi başlangıçlarından (15/1) birisine imza atmalarını sağladı. Şubat ayından itibaren de NBA takımlarının scoutları tarafından izlenmeye başladı. 2017 yılında da Maryland formasıyla kolej liginde etkili bir performans sergileyen Melo Trimble, sezonun son maçında Michigan'ı yıkan üçlüğü gönderen isim oldu ve takımını ikinci sıraya taşıdı. Sezon öncesinde medya tahminlerinde ligi 10.sırada bitirmesi beklenen Maryland, başta Trimble'nin etkili performansıyla sezonu ikinci olarak tamamladı. 2018 yılında kolej liginde oynamak istemediğini açıklayan Melo Trimble, takvim yaprakları 2017 yılını gösterdiğinde NBA draftlarına katılacağını açıkladı. Ancak hiç bir takım onu seçmedi. 

Draftlarda seçilmeyen Trimble, sezon öncesinde Washington Wizards dahil olmak üzere ligden 9 takım için antrenmana çıktı ancak buralarda da performansı yeterli görülmedi. Summer League'de de bir dönem Philadelphia 76ers forması giyen Trimble, maç başına 10.3 sayı ortalaması tuttursa da sözleşme alamadı ve bir kez daha denenmek üzere Minnesota Timberwolves ile kısa süreli sözleşme imzaladı. 14 Ekim'de takımın lige bildirdiği kadroda yer almayan Trimble, G Lague takımlarından Iowa Wolves'a gönderildi. Burada geçirdiği ilk sezonunda 48 maçta görev yapan ve maç başı 33.4 dakika sahada kalan Trimble, istatistik kağıdına 16.2 sayı - 3.5 ribaund - 5.3 asist ve 1 top çalma yazdırmayı başardı. 

Trimble gösterdiği bu etkili performansın ardından 2018 yılında Summer League için Chicago Bulls ile sözleşme imzalasa da, dönemin sonunda kontrat alamadı. Amerikalı oyuncu 2018-2019 sezonunda basketbol yaşantısına Avustralya'da başladı. Cairns Taipans forması altında 28 maçta 34 dakika sahada kalan 22.5 sayı - 4.6 asist ve 3.9 ribaund ortalaması yakalayan Trimble, sezon sonunda NBL-Second Team'de yer almayı başardı. Avustralya'da sezonun tamamlanmasının ardından 2019 yılında Porto Riko takımlarından Piratas de Quebradillas ile sözleşme imzaladı. Burada da kısa sürede 26 maça çıkan Amerikalı oyuncu maç başına 17.4 sayı ortalamasını yakaladı. 2019 yılının Mart ayında bir kez daha Avustralya'ya dönen Trimble, sezona Melbourne United formasıyla başladı. 31 maçta görev yapan Amerikalı şutör guard bu maçlarda 20 sayı ortalaması yakalarken 4.5 asist - 1.3 top çalma ve 3.3 ribaund ortalamalarını da skorer kimliğinin yanına eklemeyi başardı. 2020 yılının Mart ayında İspanyol ekibi Estudiantes ile sözleşme imzalasa da koronavirüs pandemisi nedeniyle takımında herhangi bir maçta görev yapamadı. 2020-2021 sezonu öncesinde de İspanyol ekibi Fuenlabrada ile sözleşme imzaladı. 1995 doğumlu Amerikalı şutör guard geçtiğimiz sezon İspanya Ligi'de sezonu 16.4 sayı - 2.4 ribaund - 3.4 asist ve 1.5 top çalma istatistikleriyle sezonu tamamlamıştı.

Gösterdiği performansla bir çok Euroleague takımının ilgisini çeken Trimble, yeni sezon öncesinde NBA'den sözleşme beklediği için teklifleri geri çevirmişti.

(Spor Gecesi / Haluk Yürekli)