Sarı-kırmızılı kulübün Gayrettepe Dedeman Otel'de gerçekleştirilen haziran ayı olağan divan kurulu toplantısında basketbol şubesiyle ilgili üyelere bilgi veren Topsakal, erkek takımında Ergin Ataman'ın yerine başantrenörlük görevine getirdikleri Erman Kunter ile başarılı olacaklarına inandığını söyledi.

Galatasaray Odeabank'ın bir önceki sezon önemli başarılar elde ettiğini vurgulayan Topsakal, "ULEB Avrupa Kupası'nı kazandık ve THY Avrupa Ligi'nde oynama hakkı elde ettik. Altı milyon avro olarak belirlediğimiz bütçeyi 9 milyon avroya çıkardık. Maalesef takımımız THY Avrupa Ligi'nde 12. oldu. Türkiye liginde ise play-off etabının ilk turunda elendik. Bütçemizi yeni sezon için 4 milyon avroya indirdik. Basketbolda gelirimiz yok ama çok giderimiz var. Bütçemiz düşük ancak bu durum başarılı olmayacağımız anlamına gelmiyor. Ergin Ataman'ın yerine Erman Kunter'i getirdik. Çok başarılı olacağını düşünüyorum." diye konuştu.

Ergin Ataman'ın yeni sezonda ücretsiz çalışmak için yaptığı teklifi doğrulayan Topsakal, "Ergin Ataman ücretsiz çalışacağını söyledi. Doğrudur. Ergin Ataman çok iyi başantrenördür. Ancak son 5 sezonda 55 milyon avro zarar gözüküyor. Bu zararı getiren de Ergin Ataman'dır." ifadelerini kullandı.

Topsakal'ın bu sözlerine bazı divan kurulu üyeleri tepki gösterdi.

Yönetim kurulu üyeleri Ali Yüce ve Murat Atay da kulüp bünyesindeki bazı şubelerle ilgili bilgilendirmede bulundu.

Alaçayır: "Cami önergesi yok"

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Eşref Alaçayır, Galatasaray Adası ile ilgili hukuki süreç ve devam eden davalarla ilgili bilgi verdi.

Alaçayır, Galatasaray Adası'nın işletmecisiyle yaşadıkları sorunlar nedeniyle çok sayıda dava açtıklarını vurgulayarak, "Davaların gidişatı iyidir. Bu arada burada gözü olan çok kişi var. En son İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Beşiktaş Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi Hüseyin Avni Sipahi'nin, Galatasaray Adası'nda cami yapılması için önerge verdiğine yönelik bir haber çıktı. Aslında bir önerge yok. Bu şahıs bir konuşma yapıyor ve orada kalıyor. Tabii bu, tarafları zor durumda bıraktığı için Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız bir yalanlama beyanı vermek durumunda kaldı. Şu anda böyle bir çalışma yoktur." ifadelerini kullandı.

Bu arada temmuz ve ağustos ayı olağan divan kurulu toplantılarının yapılmaması oy çokluğuyla karara bağlandı.