Basketbol THY Euroleague Top 16 turu F Grubu üçüncü hafta maçında Rusya'nın Lokomotiv Kuban takımına 63-62 yenilen Galatasaray Liv Hospital'ın başantrenörü Ergin Ataman, taraftarlarının küfürlü tezahüratlarına tepki göstererek, böyle devam ettiği takdirde sezon sonunda sarı-kırmızılı takımda devam etmeyeceğini açıkladı.

Ataman, maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında, maçın değerlendirmesini yapmayacağını belirterek, "Kazanabilirdik ama son saniyede çok şanssız bir üç sayılık basketle maçı kaybettik" dedi.

"KÜFÜR EDENLERİ KINIYORUM"

Bir grup Galatasaray taraftarının NTV Spor spikeri İsmail Şenol'a küfür etmesine büyük tepki gösteren Ergin Ataman, "Maçtan daha çok, sahaya çıktığım andan itibaren beni üzen, bir grup taraftarımızın terbiyesizce takındığı tavırlar. Şunu özellikle belirtmek istiyorum. Galatasaray Başantrenörü olarak, o küfür edilen İsmail Şenol, en düzgün, en karakterli, basketbol için gecesini gündüzüne katan biridir. Bana birçok zamanlarda hiçbir bedel karşılığı olmadan danışmanlık yapan, yardım eden İsmail kardeşime yapılan küfürleri şahsıma alıyorum. Bu salonda aileler var. Küfür edenlerin hepsini kınıyorum" diye konuştu.

Taraftarlarının bu açıklamasından sonra kendisine tepki göstereceğini bildiğini kaydeden Ergin Ataman, "Biliyorum bana da Olin Edirne maçından sonra olduğu gibi sosyal medyada yükleneceksiniz. Salonlarda bu şekilde taraftar topluluğu olmamalı. Bu devam ettiği takdirde bugün burada açıklıyorum, sezon sonunda Galatasaray'da devam etmeyeceğim. Burada benim çocuklarım var, ailem var, burada aileler var. Siz maçın başından itibaren gelip de burayı bir küfür şeyine çeviremezsiniz. Galatasaray taraftarı değilsiniz. Ben hepinizden daha fazla Galatasaray taraftarıyım. 48 yaşındayım, 2 yaşından beri Galatasaray taraftarıyım. Aklınızı başınıza alın. Sahaya çıktığım andan itibaren bu konuda büyük bir demoralizasyon yaşadım. Maç da maalesef son saniye basketiyle gitti. Maçla alakalı konuşmak istemiyorum" dedi.
reklam

PASHUTIN: ANLAMLI BİR GALİBİYET

Lokomotiv Kuban Başantrenörü Evgeny Pashutin ise Galatasaray Liv Hospital'i deplasmanda yendiklerini, zor ama anlamlı bir galibiyet aldıklarını söyledi.
Bu arada, Galatasaraylı taraftarlar, maç öncesi ve sonrasında NTV Spor spikeri İsmail Şenol'a küfürlü tezahüratta bulundu.