Gelecek sezon Euroleague'e katılım hakkı kazanan Galatasaray kadın basketbol takımında kaptan Işıl Alben ve Tilbe Şenyürek, yönetimin teklif ettiği indirimi kabul etmelerine rağmen 5 aydır sözleşme imzalanmamasının ardından takımdan ayrılmış, bu gelişmenin üzerine basketboldan sorumlu yöneticiler Erol Özmandıracı, Ömer Cansever ve Mahmut Recevik görevinden ayrılmıştı. Bu üç ismin yerine Dorukhan Acar, İlber Aydemir ve Oytun Özer getirildi. 

Bu üç ismin istifasında yatan neden de ortaya çıktı. Basketboldan sorumlu yöneticiler Erol Özmandıracı ve Ömer Cansever, yönetimden genel menajer Ömer Yalçınkaya'nın gönderilmesini talep etti. Galatasaray'ın başkan yardımcısı Yusuf Günay ise 'Ömer Yalçınkaya kalacak' cevabını verince, bu üç yönetici istifa etti. Yusuf Günay'ın neden Ömer Yalçınkaya'yı koruduğu da belgeleriyle gün yüzüne çıktı.

YEĞENE PROFESYONEL SÖZLEŞME

Hatırlayacağınız üzere Galatasaray başkan yardımcısı Yusuf Günay'ın yeğeni Tarık Günay Galatasaray'a transfer olmuştu. Bu olay ses getirirken, oyuncuyla profesyonel sözleşme yapılmadığı ve oyuncunun altyapıya transfer olduğu bilgisi kulislerde dolaşmıştı. Ancak gerçek öyle değil... Galatasaray, Tarık Günay'a bu sezon 48 bin lira ödemiş. Sözleşmeye göre gelecek sezon ise 60 bin lira kazanacak ve Galatasaray, A takımla antrenmana bile çıkmayan bu oyuncuya iki sezon için toplam 108 bin lira olacak. Sözleşme ise 2024'e kadar devam edecek. A takımla süre bile alamayan Tarık, BGL'de ortalama 25 dakika forma giyiyor.

NEVRİYE YILMAZ İDDİASI

Ömer Yalçınkaya'nın, sezon başından bu yana Galatasaray kadın basketbol takımının koçu olarak görmek istediği Nevriye Yılmaz, bilindiği üzere erkek genç takımını çalıştırıyor. Buna rağmen Nevriye Yılmaz'ın, altyapı antrenörlerinden çok daha fazla kazandığı iddia ediliyor. İddiaya göre Nevriye, A takım antrenörleri kadar maaş alıyor. Kazandığı para ise 225.000 TL.

Tüm bu bilgi ve iddialar ışığında, hem başkan yardımcısı Yusuf Günay'ın hem de genel menajer Ömer Yalçınkaya'nın kulüpteki geleceği merak ediliyor.

İşte Tarık Günay'ın sözleşme detayları...

Kaynak: FCN Blog