Galatasaray Medical Park 23 yıllık şampiyonluk hasretine bugün son verebilir. Final serisinde 3-1'lik üstünlüğe sahip olan Yenilmez Armada, bugün kazanması halinde şampiyonluk hasretine son vermiş olacak.

Galatasaray MP bu noktaya nasıl geldi?

Normal sezonu 27-3'lük galibiyet/mağlubiyet sayısıyla, farklı bir bakış açısıyla %90'a - %10'lük oranla tamamladı Yenilmez Armada. Galibiyet sayısı - yüzdesini tarihinin en iyi noktasına çekmeyi başaran Ergin Ataman'ın öğrencileri,  Hacettepe Üni. maçıyla başlayan ve final serisi 4.maçına kadar devam eden uzun soluklu bir galibiyet serisine de imzalarını attı. Tam 25 maçlık galibiyet serisi, Banvit'in seriyi 3-1'e getirmeyi başardığı maçla birlikte sona erdi. Baştan sona etkili olmayı başaramayan,savunmada son çeyreğe dek ağırlığını koyamayan Galatasaray MP karşılaşmayı da 86-85'lik skorla kaybediyordu ve 25 maçlık seriye de veda ediyordu bir anlamda.

Tekrar normal sezon performansımıza bakacak olursak; Galatasaray MP sezon boyunca sakatlıklarla boğuştu, önemli guardlarını - savunmadaki kilit oyuncusunu kaybetti ve bunlar yetmezmiş gibi takımın lideri olan Hawkins'i hiç kimsenin aklının ucundan geçirmeyi şekilde ''kokain skandalıyla'' kaybetti. Dömercant, Goksenin, Hawkins... Bu 3'luyle takımın hangi seviyede olabileceğini dahi Gobahis hayal etmek zor, eksiklere rağmen amacından sapmadı takım. Euroleague'e gidebilmek için kilit nokta olan Türkiye Ligi şampiyonluğuna tamamiyle tutundu, sonuna kadar mücadele etti ve artık bir şeyleri başarmış olmanın zamanıdır. Düşen ama düştüğü yerden çok sağlam kalkmayı başaran Galatasaray Mp'ın, olağanüstü performansını şampiyonlukla - 23 yıllık aradan sonra - kazanılacak şampiyonlukla taçlandırma zamanı geldi.

Playoff'da neler yaptık?

vs Tofaş: 2-0.
Beklendiği gibi kolay geçen iki maçın ardından yarı finale yükselmeyi başarıyordu Galatasaray MP. Serinin ilk maçında 20dakikalık bölümde kısmi hayal kırıklığı yaratmasına rağmen 2.yarıdaki performansı ile 92-64'lük farka koşan, 2.maçta ise 6-26'yla maça başlayan ve 49-82'lik farklı sonuca giden Galatasaray Mp'ın yarı finaldeki rakibi P.Karşıyaka oluyordu.

vs P.Karşıyaka 3-0.
Normal sezonda İzmir temsilcisiyle ipler fazlasıyla gerildi,taraftarla birbirlerine düşmen haline geldi ve bu nedenle seriye taraftar yasağı haberiyle başlamış olduk. Zorlu bir seri olacağını biliyorduk, belki de P.Karşıyaka galibiyet serimize bu şeride son verecekti ama yapamadılar. Yapmaya yaklaştılar,fazlasıyla yaklaştılar ancak bitirici vuruşu yapmakta eksik kaldılar. İlk maçı rahat şekilde 70-54'le kazanan Galatasaray MP, P.Karşıyaka'nın seriye tutunabilmek için 2.maça her şeyini vereceğini biliyordu ve öyle de oldu. Evren'in 14 sayılık sürpriz performansına rağmen önemli rol oyuncularından yeteri kadar verim alamayan P.Karşıyaka, seriyi İzmir'e 2-0 geride götürdü. 3.maçsa serinin en zorlu maçıydı, 77-79'lük skorla adını son 3 yıldaki 2.finaline yazdırmayı başaran Galatasaray MP, Banvit'le eşleşiyordu finalde.

Şeride 3-1'lik üstünlüğümüz bulunuyor ve ''Bugün Günlerden Şampiyonluk'' diyoruz. 23 yıldır bunun hayalini kuruyoruz, Yenilmez Armada'nın yeniden şampiyon olmasını bekliyoruz. O büyük gün,belki de bugün! Şampiyonluk için Abdi İpekçi'ye 18:00'da çıkacağız.
Emrah Öztürk