Galatasaray'ın Olağan Divan Kurulu Toplantısı'nda güncel konular bölümünde söz alan üyelerden Hayrettin Kozak, mali ve idari konularda eleştirilerde bulunarak geçtiğimiz gün Galatasaray Medical Park antrenörü Ergin Ataman'ın saha kenarında yaptığı davranış ile ilgili de yorumda bulundu.

"ATAMAN'IN DAVRANIŞI KABUL EDİLEMEZ"

Kozak, Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman'ın Beko Basketbol Ligi'ndeki Türk Telekom maçının son saniyelerinde, alınan molaları oyuncularla konuşmadan, oyuncularına küserek geçirdiğini ve bunun kabul edilemeyeceğini savundu.

"TEMLİK VE TEMİNATLAR AYNEN DURUYOR"

Mali rapora göre kulübün yılın ilk 9 ayında 129 milyon lira zarar ettiğini, toplam borcun da 500 milyon lira seviyesinin üzerine çıkarak Adnan Polat'ın başkanlığı dönemine denk hale geldiğini söyleyen Kozak, "Temlik ve teminatlar aynen duruyor. Mali açıdan bir gelişme görünmüyor. Kulübün son dönemdeki en başarılı şirketi olan Galatasaray Pazarlama AŞ'nin başında bulunan Nurettin Kantarelli istifa etti. Kurumsallaşmanın bu kadar önem kazandığı yerde bizim en değerli arkadaşlarımızdan biri neden istifa eder. Yönetimin bunu iyi düşünmesi lazım" diye konuştu.

"ARIBOĞAN'IN İŞİ FLORYA'DA OTURUP..."

Galatasaray Kulübü İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan'ın futbolla ilgilenmek üzere Florya'da görevlendirildiğini belirten Kozak, "Sistemin başındaki CEO arkadaşımız, futbolla ilgilenmek üzere Florya'ya gidiyor. Futbol geçmişi ise yok. Bizim yöneticilerimizde futbolun içinde olma merakı uyandı. Lutfi Arıboğan, Türkiye'nin en yüksek gelirli çalışanıdır. Galatasaray tarihinin de en yüksek ücretli çalışanıdır. Benim üst düzey yöneticim Florya'da oturup futbola nezaret edecek kişi değildir" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, üyelerden Taner Aşkın, Galatasaray'ın mali bir darboğaza girmemek için yeni kaynaklar yaratmak zorunda olduğuna değinirken, kulüp içi küskünlüklerin de giderilmesini, birlik ve beraberliğin sağlanmasını istedi.

AA