İşte Ergin Ataman'ın açıklamaları;

DURSUN ÖZBEK'E KIRGINDIM

Dursun Özbek ile ben sıkıntılı ayrılmıştım. 2016 yılında ayrılırken sözleşmem bitmişti ve yenilenmedi. Verilen çok önemli sözler tutulmadı için Dursun Özbek'e kırgındım. Özellikle Euroleauge şampiyonu olduktan sonra beni tebrik etme nezaketinde bulundu. Konuştuk ve buzları erittik. Güzel de bir sohbetimiz oldu.

FATİH HOCA GİBİ BAŞKAN ADAYI MI OLACAKSIN?

Bir maçta karşılaştık ve yüzyüze konuştuk. Sonra bir kez daha karşılaştık. Seçimden bir hafta önceydi. Kendisine espri yaptım. 'Başkanlık size yeniden geliyor galiba' dedim. O da 'Bakacağız, arkadaşlar istiyor' dedi. Sonra ben de 'Siz 4 sene daha yapın, sonra ben geliyorum' deyince biraz başkanın suratının asıldığını gördüm. Sonrasında 'Aman hocam, sen de başımıza Fatih hoca gibi başkan adayı gibi mi çıkacaksın' dedi. Ben buna bozuldum mesela. Çıkarım ben. Dursun Özbek'i çok tadir ediyoruz ama ben de bir genel kurul üyesi olarak 10. yılım dolduğu zaman, Türk sporuna bu kadar hizmet etmiş, Avrupa'da kendisini kanıtlamış biri olarak elbette başkanlığı düşünebilirim. Onların bakış açısında 'Nasıl olabilir de Ergin Ataman başkanlığı düşünebilir' gibi bir surat ifadesi gördüm. Orada Galatasaray'ın içerisinde bir kısmın bizleri dışarıda tutmak için kenetlendiğini anladım. Bu değişmedikçe ben o yapıya girmem.

OKAN HOCA TRANSFERLERDEN MUTLU

Bu sezon çok takip edemedim futbolu. Euroleauge, lig, eleme maçları ve Milli Takım... Dün Okan hoca ile sohbet ettik. Onun çok heyecanlı ve ümitli olduğunu gördüm. Hatta Trabzonspor geçen sene çok fark yarattı biliyorsunuz. Halen böyle bir fark var mı diye kendisine sordum. Fark olmadığını söyledi. 'Biz, Trabzonspor, Fenerbahçe, Beşiktaş ile aynı kulvarlardayız' dedi. Konyaspor ve Antalyaspor'u da beğendiğini söyledi. Hoca kadrodan ve transferlerden mutlu. Birkaç transfer daha olacağını da söyledi. Hoca ve yönetime çok güveniyorum.

FENERBAHÇE DÜŞMANI DEĞİLİM

İkisi de bence. Galatasaraylı olduğumu çok açık olarak beyan etmemin bir dezavantajı da en büyük rakip olan Fenerbahçe'nin taraftarları tarafından hoş karşılanmaması. Yıllar önce gizleseydim belki farklı olurdu. Ancak ajan olmaktansa açık bir taraftar olmak daha iyi. Ben Türkiye'de hep üst düzey takımları çalıştırdım. Fenerbahçe son 10 yılda yaptığı yatırımlarla benim çalıştırdığım takımların en büyük rakibi oldu. Doğal olarak sürtüşmeler, gerginlikler oldu. Ben de geri adım atmayan biriyim. Saha içerisindeki olaylarda dik duran, soğuk savaşın da en iyi şekilde yapılması gerektiğini düşünen biriyim. Sadece antrenörlük değil liderlik yapmaya çalışan bir antrenörüm. Bazen bu soğuk savaşa girmek gerekiyor. Bu savaşa bizzat girdiğim için Fenerbahçe taraftarı tarafından sevilmiyor olabilirim. Ayrıca ben bunun genel olduğunu düşünmüyorum. Antipati duymayanlar olduğunu da görüyorum. Bu saatten sonra ben bunu değiştiremem. Ben asla Fenerbahçe düşmanı olmadım, sadece en büyük rakipleri oldum. Çok şükür iki senedir Anadolu Efes ile Avrupa'nın tepesine çıktım. Belki de Fenerbahçe'yi alışkın olduğu yerden ederek kendi takımımı zirveye çıkardığım için daha çok kızıyor olabilirler. Ancak bunu kabul etmek zorundalar. Şu an zirvede biz varız.

Galatasaray yönetiminde 2 ayrılık daha! Harekete geçildi... Galatasaray yönetiminde 2 ayrılık daha! Harekete geçildi...

(Hürriyet)