Galatasaray Odeabank Erkek Basketbol Takımı'nın başantrenörü Erman Kunter, sezon öncesi değerlendirmesinde "Hedeflerimiz büyük" dedi.


GS TV'ye konuşan Erman Kunter'in açıklamalarından öne çıkan sözler şöyle:


"15 yılın ardından tekrar burada olmak benim açımdan çok heyecan verici bir durum. Galatasaray'da çalıştığım ilk dönemin ardından çok yoğun bir şekilde Fransa'da çalıştım. Galatasaray çok büyük bir marka. Sadece futbolda değil, Eurocup şampiyonluğuyla beraber kulübün Avrupa'da geldiği yer tartışılmaz. Bana gelen teklif ise çok gurur vericiydi. Galatasaray Odeabank Basketbol Takımı'nın başantrenörlüğü zor bir görev. Hedeflerimiz büyük, sonuç alabilmek çok önemli. Çok kısa süredir de çalışmaya başladık.
Çok ince eleyip sık dokuduğumuz bir transfer politikası izledik. Transferde hata yapma payımız çok az. Avrupa basketbolunu ve Türkiye'de birinci ligi tanıyan oyuncuları tercih ettik. Her pozisyon için 8-10 oyuncu listesi oluşturup listeden eleye eleye bir takım kurduk. Çok mücadele eden, sonuna kadar maçı bırakmayan bir takım oluşturma hayalimiz var. Hiçbir takımdan korkumuz yok. Hangi takımın daha iyi olduğunu sahada göreceğiz. Ligdeki diğer takımlara göre çok yeni bir kadromuz var. 9 tane yeni oyuncuyla yola çıkıyoruz, bu sebeple daha fazla çalışmaya ihtiyacımız var. Takım olmanın hep savunmadan geçtiğini düşünüyorum, ona göre de transferde seçim yaptık. Çok iyi savunma yapan, çok mücadele eden ve hızlı oynamaya çalışan çok agresif bir takım oluşturmaya çalışıyoruz.
Richard Hendrix kalitesi ve kariyeri tartışılmaz bir oyuncu. Geçen sene Gran Canaria'daki birçok maçını seyrettim. Oynadığı sürelerde çok randıman verdi. Daha önce kariyerinde Maccabi Tel Aviv gibi çok üst düzey bir takımda ciddi performanslar vermiş oyunun iki yönünü de oynayabilen bir oyuncu. Transfer listemizdeki ilk tercihimizdi. Dwight Hardy'nin Türkiye'deki üçüncü senesi. Skorer, açık sahada oynayabilen, ikili oyunları oynayabilen çok yönlü bir hücumcu. Kendini ispatlamış bir oyuncu. Mehmet Yağmur Darüşşafaka'da geçen sene az süre almasına rağmen iyi bir sezon geçirdi. Basketbola çok aç, bizim de çok güvendiğimiz bir oyunclu. Mehmet Yağmur bizim oyun planlarımız içinde çok önemli bir yerde olacak. Alex Renfroe geçen sezonu Barcelona'da tamamladı. Oyun kurucu özellikleri olan, topa baskıyı iyi yapan tecrübeli bir oyuncu. Scotty Hopson Anadolu Efes'te çok iyi bir sezon geçirdi fakat sene içinde takımdan ayrıldı. Çok atletik, skorer bir oyuncu. İzlediğimiz, tanıdığımız bir oyuncu. Sabit şutu olan, penetre üzerinden sayı bulabilen forvet. Ben Fransa'da takım çalıştırırken DaJuan Summers ile geçen sene iki maçta karşı karşıya geldik. Günümüzdeki modern dört numara pozisyonunda oynayabilen bir oyuncu. Yaşadığı ağır sakatlığın ardından geçen sezonu Pınar Karşıyaka'da geçirdi. Eğer o sakatlığı olmasaydı çok rahat NBA'de oynayabilecek potansiyelde bir oyuncuydu. TJ Cline ilk etapta bize çok randıman verebilecek bir oyuncu olmayabilir fakat onun geçen seneki tüm maçlarını seyrettim; Atlantik Konferansı'nın en iyi oyuncusu seçildi. Çok iyi istatistikleri olan bir pivot. Onunla ilgili iyi referanslar aldım. Çok enteresan bir isim. Eğer adapte olabilirse bence kısa bir sürede kimsenin beklemediği bir performans gösterebilir. Göksenin Köksal takımımızın kaptanı olacak. Şu anda milli takımda. Ege Arar da potansiyelli bir oyuncumuz. Emir Preldzic ise çok yönlü, özel bir oyuncumuz. Eğer Emir'den iyi randıman alırsak Galatasaray Odeabank bu sezon bambaşka yerlerde olabilir. Son yabancı transferimiz de uzun oyuncu olacak. 1-2 tane de genç oyuncuyla ilgileniyoruz. Birkaç gün içerisinde transfer belli olacak. Genç takımımızda Serkan Aydın'ı A takıma alacağız ve bizimle birlikte kampa gelecek. Altyapıyı biraz daha yükseltmemiz lazım. Altyapıdan gelen oyuncularla daha önceki kariyerimde sık sık çalıştım. Mümkün olduğu kadar gençlere A takımla idman yaptırıp her sene bir tane oyuncu çıkartabilirsek hiçbir problemimiz olmaz. Bu seneyi geçiş senesi olarak düşünmek lazım.
Elimizdeki bütçe şampiyon olabilmek için çok yeterli. Sene içinde de bunu göreceğiz. Basketbol Şubesi'ni kulübümüze yük oluşturmayacak şekilde kendi imkanlarıyla başarıya ulaştırmaya çalışacağız. İmkanlarımız bu işin en üstüne çıkmaya yeterli.
Lig maçlarımızı Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynayacağız. 28 Ağustos'ta Bormio'ya gidip 9 Eylül'de döneceğiz. 3-4-5-8 Eylül tarihlerinde ise İtalyan kulüpleriyle maç yapacağız. 13 Eylül'de Fransa'ya gidip üç maç yapacağız. Daha sonra Türkiye'ye dönüp 24 Eylül'de Darüşşafaka ile hazırlık maçı oynayacağız. 28-30 Eylül'de ise TÜBAD Turnuvası'na katılacağız. 7 Ekim'de ise lig maçımız başlayacak."

İSTANBUL / DHA