Ergin Ataman: "Hedefim Galatasaray Başkanlığı..." Ergin Ataman: "Hedefim Galatasaray Başkanlığı..."

Erden Timur, Dursun Özbek'in olası başkanlığında basketboldan sorumlu yönetici olacak.

40 yaşındaki iş adamı, sezon başında mevcut başkan Burak Elmas'la anlaşma sağlayarak Galatasaray'da Basketbol A.Ş'nin kurulmasını sağlamıştı. Timur, Genel Kurul'da bütçe onayı çıkmamasından sonra elini cebine atarak Isaiah Canaan'ın transferinde de büyük rol oynamıştı.

BİRİNCİ HAYALİ GÜÇLÜ BİRLEŞME

Erden Timur'ın ilk hedefi Galatasaray Erkek Basketbol Takımı'nı Türkiye'den güçlü bir takımla birleşmesini sağlamak. Buna en yakın ekip de Ankara temsilcisi Türk Telekom.

Yıllar önce Adnan Polat döneminde görüşmeler yapılmış fakat anlaşma sağlanamamıştı.

Dursun Özbek'in başkan seçilmesinden sonra Erden Timur, ilk olarak Türk Telekom'un başkanı Yusuf Kıraç'la temasa geçecek. Galatasaray'ın hedeflerinden ve vizyonundan bahsedecek.

ERDEN TİMUR KİMDİR?

Erden Timur, 2010’da İstanbul’a gelerek kurduğu Nef ile yazdığı başarı hikayesiyle tanındı. Yarattığı Foldhome ve Foldoffice konseptleriyle sektöre birçok ilk kazandıran Timur, 1982 yılında Mersin’de doğdu. Orta öğrenimini Tarsus Amerikan Koleji’nde tamamlayan Timur, 2005 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Ardından London School of Economics’te ekonomi eğitimi alan Timur, 2010 yılında kurduğu Timur Gayrimenkul Geliştirme Yapı ve Yatırım A.Ş. ile iş hayatına atıldı.

Nef markalı konut sektöründe geçen yılı ciro, satış ve teslimatta üç ayrı rekorla kapattı. Geçen yıl 1.950 konut satışından 1,5 milyar lira ciro elde eden şirket son iki yılda 3 bin 850 adetlik konut teslimatına imza attı. Nef, bu rakamlara göre tam dört yıl üst üste konut satışında sektör liderliğine imza atmış oldu. Bu yılki ciro hedefi ise 2,1 milyar lirayı aşmak.

(GsGazete)