Milli basketbolcu Ersan İlyasova, 2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda (EuroBasket 2017) A Milli Takım’ın kadrosunda yer almayacağını açıkladı.

Ersan, sosyal medya hesabı Instagram’dan yaptığı açıklamada, NBA’de geçirdiği sezon nedeniyle milli takım için fiziksel ve psikolojik olarak hazır olmadığını belirterek, şunları kaydetti:

2006 yılından bu yana Basketbol Milli Takım formasını gururla taşımaktayım. Takım arkadaşlarımla beraber birçok güzel başarıya imza attık. Ancak, bu sene çok yorucu bir sezon geçirdim ve NBA’de uzun süre belirsizliklerle dolu bir süreç geçirdim. Fiziken ve psikolojik olarak Milli Takımımıza katkı sağlayabilecek bir durumda değilim. Bu sebeplerden dolayı Milli Takıma katılamama ihtimalim hakkında Federasyonla son aylarda birçok görüşmemiz oldu. Bu vesileyle, üzülerek belirtmek isterim ki, bu yaz Milli Takımımızda yer alamayacağım. Milli Takımımızı bu şapmiyonada gönülden destekliyor ve takip ediyor olacağım.

Bu olay üzerine Ergin Ataman Twitter hesabından konuyla ilgili açıklamada bulundu. Ataman attığı tweette;

'Ersan her yıl aynı şeyi yapıyor , onu yetiştiren ve NBA kapısını acan Türkiye ye ayıp ediyor bizim de ayıbımız yeni ersan lar yetiştirememiz' ifadelerini kullandı