Erkek Basketbol Takımımızın koçu Ergin Ataman, futbola özel zaman ayırdı ve son gelişmeleri değerlendirdi. Özellikle sosyal medyadan mesajlarıyla, futbol takımının başına geçmesini isteyen taraftarlara önemli sinyaller gönderdi.

EĞİTİM ALMALIYIM

İşte, Ataman’ın öncelikle futbolun başına geçmesine dönük beklentiye verdiği o cevap: “Benim şu anda bir futbol eğitimim bulunmuyor. Şu anda Galatasaray Basketbol Takımı ve Türkiye A Milli Takımı antrenörüyüm. Yine ifade ediyorum, bugün için değil ama bir gün neden olmasın? Böyle bir teklif şimdi yok. Ama bir gün olur. Şu anda konsantrasyonum tamamen basketbol takımı üzerine… Bence, Galatasaray yönetimi de zaten en iyi kararı verecektir. Taraftarımız sağ olsun beni çok seviyor. Futbol takımına da beni yakıştırıyorlar. Ancak bu olay akıl ile birleştiğinde, bugün bunun teknik bazda olamayacağını görürüz.”

KiŞiLiĞiNi BEĞENiRDiM

Başarılı çalıştırıcı, futbol takımındaki teknik direktör sarsıntısıyla ilgili sözlerine şöyle devam etti: “Hamza (Hamzaoğlu) benim çok sevdiğim, değer verdiğim ve son derece başarılı antrenördü. Özellikle kişiliği nedeniyle gerçekten özel bir yakınlık duyduğum bir insandı. Çok üzüldüm. Ayrılış nedenin ne olduğunu bilmiyorum ama gerçekten üzüldüm. Çünkü Türkiye’de yeni yetişen antrenör nesli için örnek alanabilecek bir profildi.”

HER ZAMAN ZiRVEDEYiZ

“Galatasaray çok büyük bir kulüp. Bizler gelip geçiciyiz. Ama Galatasaray Spor Kulübü hep zirvede olacaktır. Galatasaray’ın bir girdap içinde olduğunu düşünmüyorum. Oyuncular, takım ve taraftarlar, şartlar ne olursa olsun en iyisini verecektir. Yarın (bugün) Galatasaray’ın, Antalyaspor’u yüzde yüz yeneceğini düşünüyorum. Ben de özellikle statta olacağım.”

FAVORİ GALATASARAY

“Oyuncular bu durumdan etkilenmez. Oyuncular çok profesyoneldir. Özellikle yabancı oyuncular bu duruma alışıktır. Bizim Türk oyuncularımız ise biraz daha duygusallardır. Mutlaka onlar da bu duruma şaşırmışlardır. Çünkü beklenmedik bir durumdu. Ama sonuçta Galatasaray formasını giydikleri zaman en iyisini sahada vereceklerdir. Antalya-spor maçı herşeye rağmen favori olduğumuz bir maç.